I 2020 er der igen German Masters, en turnering der har udviklet sig til en af de mest populære på snooker-touren. Den er et hit blandt spillerne og et ægte tilløbsstykke med et rekordpublikum på ca. 2.500 tilskuere på finaledagen. German Masters 2020 spilles i centrum af Berlin, 10 minutters gang fra Potsdamer Platz og Checkpoint Charlie og indenfor 30 minutter med offentlig transport til stort set alt i Berlin. Regerende mester er “The Warrior” Kyren Wilson, som i 2019-finalen slog overraskelsen David Gilbert.

German Masters 2018 spilles i Tempodrom - her ses et billede fra German Masters 2015 -
Publikum ved German Masters 2015

Turneringen spilles i den store koncert- og eventhal Tempodrom lige i midten af centrum mellem det gamle Øst- og Vestberlin. Tempodrom er flere gange blevet rost til skyerne af spillere, dommerne og publikum for at give nogle rigtig fede rammer til en snooker-turnering. I 2014 omtalte topdommeren Jan Verhaas det som “Klart verdens bedste snooker-sted“, og i 2015 satte Shaun Murphy det i top-3 sammen med “Ally Pally”, Alexandra Palace i London, hvor The Masters bliver spillet. og The Crucible Theatre i Sheffield, hvor VM afholdes.

Der er 5-10 minutters gang til den kendte Potsdamer Platz med alle dens underholdningstilbud og skyskrabere, og også 10 minutter til den kendte Friedrichstrasse, hvor Checkpoint Charlie ligger. Lige ved siden af Tempodrom ligger S-togsstationen Anhalter Bahnhof, der er fire U-bahn-stationer indenfor en 10 minutters radius, og der går i øvrigt masser af busser i området.

Hvornår spilles German Masters 2020?

Turneringen spilles fra 29. januar  til 2. februar 2020.

Hvor køber jeg billetter og hvad koster de?

Billetterne kan købes hos den officielle billetudbyder Eventim.

Billetter fås helt ned til €18,80 for laveste priskategori til eftermiddagssessionen i første runde. Man kan også købe en 3-dages billet,der gælder hele dagen onsdag til fredag for €113, hvis man vil se virkelig meget snooker for ekstraordinært billige penge. Heldagsbillet til finaledagen fås fra €58 til €75, afhængigt af den ønskede siddeplads.

De populære VIP-billetter er noget dyrere, men giver så adgang til forskellige luksusgoder. Eksempelvis giver VIP Gold-billetterne adgang til hele finaledagen (€283) eller semifinaledagen (€240), bedste siddepladser, adgang til spillerloungen, gratis mad og drikke, samt en merchandisepakke. Hr. og Fru Snookerrejser prøvede VIP Gold i 2015, og det kan du læse om her.

Den noget billigere bronze-billet (€152 for finaledagen) giver adgang til gode siddepladser, turneringsprogram + overraskelse, samt en kold buffet imellem sessions.

Hvor kan jeg bo i nærheden af German Masters 2020?

Der er masser af hoteller i Berlin til meget fornuftige priser. Lige over for Tempodrom ligger Mövenpick, og overfor på den anden side af Stresemannstrasse, ligger det tre-stjernede lejlighedshotel Novotel Suite og budgethotellet Ibis Budget City (fra ca. 450 kroner per nat for to personer i dobbeltværelse med morgenmad).  Andre hoteller, blandt andet højhus-hotellerne på nærliggende Potsdamer Platz, kan findes på booking.com.

Hvordan kommer jeg til Berlin?

Det er nemt, hurtigt og billigt at komme til Berlin, enten med egen bil, med bus eller med fly. Fra Kastrup tager det ca en time med fly til Tegel-lufthavnen, og derfra kører der bus billigt og forholdsvis hurtigt ind til centrum. Tempodrom ligger tæt på Potsdamer Platz, det nybyggede skyskraberområde midt mellem Øst- og Vestberlin, med masser af seværdigheder og internationale hotelkæder i omegnen. Det er også let tilgængeligt med U-bahn (metro) fra både Kurfürstendamm i vest og Alexanderplatz i øst.

Af flyselskaber med regelmæssige afgange til Berlin kan særligt nævnes SAS og EasyJet, som flyver til lufthavnen Berlin-Tegel, og Norwegian, som flyver til Berlin-Schönefeld.