Årets næstmest prestigefyldte snooker-turnering og en af kun tre Triple Crown-turneringer er UK Championship 2023. Den spilles endnu en gang i den gamle vikingehovedstad York, som i sig selv er en fantastisk by at besøge. Det er en gammel og meget festlig by, og turneringen bringer det bedste frem i spillerne. I modsætning til turneringen i 2022, som fandt sted midt i november til fodbold-VM, er 2023-udgaven tilbage på sin faste plads, hvor finalen spilles i den første weekend i december. Det gør den perfekt til også at nyde byens berømte julemarkeder.

Hvor spilles UK Championship 2023?

Foto af indgangen til Barbican i York hvor UK Championship i snooker også blev spillet i 2015
UK Championship spilles i 2023 endnu engang i Barbican Centre i York

Turneringen spilles endnu engang i Barbican Centre, lige uden for Yorks gamle bymur og 10 minutters gåtur fra bymidten. Byen York byder på nogle af Englands ældste gader og bygninger, et af landets bedste julemarkeder og katedralen York Minster, som er en af Nordeuropas største. Der er også masser af chokoladespecialiteter, spøgelsesture og et væld af andre arrangementer for hele familien. Byen har endda 3 Harry Potter-butikker indenfor 20 minutter af hinanden – det må være en verdensrekord. Af samme årsager er der imidlertid en god idé at være i rigtig god tid med booking af hotel, da byen er meget populær og ikke helt billig i december. Venter du til sidste øjeblik, kan det være decideret svært overhovedet at finde et ledigt hotel, selvom byen har en del.

Læs om webmasterens tur til UK Championship i 2015.

Hvornår spilles turneringen?

UK Championship 2023 spilles fra den 25. november til den 3. december 2023. 64 spillere deltager i turneringen, som sandsynligvis spilles på to simultane borde i de første runder, hvorefter der skiftes til et enkelt bord i semifinalerne og selve finalen. Alle runder til og med semifinalerne spilles som bedst af 11 frames, og finalen spilles som bedst af 19 frames (8 frames før pausen).

Hvor køber jeg billetter til UK Championship 2023 og hvad koster de?

Du kan købe billetter til UK Championship 2023 online hos TicketMaster

Prisen for en heldagsbillet til 1. runde og kvartfinalerne er £40. En heldagsbillet til 2. runde koster 34 £. Semifinalerne koster £80 for hele dagen, og en heldagsbillet til finalen koster £90 For første gang nogensinde kan der også købes VIP-billetter til UK Championship. De koster fra 225 £ pr. session i kvartfinalen og op til 300 £ pr. session i finalen. En VIP-billet omfatter en 3-retters menu i Barbicans helt nye hospitality suite, de bedste pladser i salen, drinks i pausen, et foto med trofæet, et officielt program og et earpiece, så man kan høre BBCs kommentatorer under kampene.

Hvor kan jeg bo i nærheden af UK Championship?

Der ligger mange hoteller i York, som er en af Englands mest populære turistbyer af den lidt mere eksklusive slags.  Tættest på Barbican ligger det 4-stjernede Novotel York, som en del af spillerne, arrangørerne og journalisterne, der er med til UK Championship, normalt bruger som base. Webmaster boede på hotellet i 2013 og mødte dér Mark Selby og Stuart Bingham. I 2015 var vi tilbage, og fik da fornøjelsen af Stephen Hendry, John Parrot, Ken Doherty, Martin Gould, Selby m.fl. og endelig i 2017 spiste vi bl.a. morgenmad i selskab med legenden Dennis Taylor, BBC’s Hazel Irvine, “værten” for UK Championship Rob Walker og flere af dommerne. Man kan være heldig at få en sludder med dem i baren, mens man venter på elevatoren eller endda til morgenmaden. Ligeledes tæt på, og lige ved siden af bymuren, ligger det gode 3-stjernede Holiday Inn. Ingen af dem er specielt billige, da York altid er meget velbesøgt i december på grund af julemarkederne. Men hvis man booker i god tid, kan man som regel også få det til en rimelig pris. Find og book disse og andre York hoteller ved at klikke findes her.

Hvordan kommer jeg til York?

Easyjet, SAS og Norwegian har alle flere ugentlige flyvninger fra København til Manchester – flyvetiden er ca. 2 timer og prisen kan fås ned til under 1000 kr retur, hvis man bestiller i rimelig tid eller i forbindelse med et tilbud. Fra Manchester Lufthavn kan man tage toget TransPennine Express direkte til York – det tager mellem halvanden og to timer. Billetter kan fås ned til ca. 100 kroner per vej ved forudbestilling i god tid – ellers koster det ca. 300 kroner. Togbilletter kan forudbestilles, betales og printes via www.tpexpress.co.uk.

Fra Billund lufthavn flyver British Airways og Ryanair til Manchester. Fra Jylland kan man også overveje at flyve fra Hamburg, hvor hvor EasyJet flyver nogle gange om ugen.