I 2020 spilles der for femtende gang UK Championship i den fantastisk smukke og stemningsfyldte by York. UK Championship er en af snookerens tre Triple Crown-turneringer, og en af de turneringer, som spillerne allerhelst vil vinde. Og det er ikke svært at komme til York, selvom det kan se lidt fjernt ud på landkortet.

Hvor spilles UK Championship 2020?

Foto af indgangen til Barbican i York hvor UK Championship i snooker også blev spillet i 2015
UK Championship spilles i 2020 endnu engang i Barbican Centre i York

Turneringen spilles endnu engang i Barbican Centre, lige uden for Yorks gamle bymur og 10 minutters gåtur fra bymidten. Byen York byder på nogle af Englands ældste gader og bygninger, et af landets bedste julemarkeder og katedralen York Minster, som er en af Nordeuropas største. Der er også masser af chokoladespecialiteter, spøgelsesture og et væld af andre arrangementer for hele familien. Byen har endda 3 Harry Potter-butikker indenfor 20 minutter af hinanden – det må være en verdensrekord. Af samme årsager er der imidlertid en god idé at være i rigtig god tid med booking af hotel, da byen er meget populær og ikke helt billig i december. Venter du til sidste øjeblik, kan det være decideret svært overhovedet at finde et ledigt hotel, selvom byen har en del.

Læs om webmasterens tur til UK Championship i 2015.

Hvornår spilles turneringen?

Turneringen spilles fra 24. november til 6. december 2020. Turneringen får 128 deltagere. I første og anden runde spilles normalt på otte samtidige borde (fire i arenaen og fire i en hal i nærheden), fire borde i tredje runde (alle i arenaen), to borde i fjerde runde og kvartfinalerne, og i semifinalerne og finalen (naturligvis) kun på et. Til og med semifinalerne spilles bedst af 11 frames og i finalen bedst af 19.

Hvor køber jeg billetter til UK Championship 2020 og hvad koster de?

Billetsalget til UK Championship 2020 åbner søndag den 8. december 2019 kl. 11:00 (dansk tid), altså umiddelbart før starten på 2019-finalen. Billetterne til finale og semifinale har det med at ryge lynhurtigt, så vær klar, så snart billetsalget åbner.

Priserne for 2020-udgaven er i skrivende stund endnu ikke bekræftede. I 2019 kostede heldagsbilletter til den første runde (128 spillere) 12 pund. Heldagsbilletter til 2-4. runde kostede mellem £14 og £33, men kunne fås billigere som “Early Bird”-tilbud. Kvartfinalebilletter kostede  ca. £49, billetter til semifinalerne £68 og en billet til hele finaledagen kostede £78. Hvis man kun vil se en enkelt session om dagen, var det også muligt at købe billigere billetter til det. Der er som regel mulighed for at få billetter til de første spilledage med helt op til 50% rabat, hvis man køber i god tid.

Billetter til UK Championship 2020 kan købes fra York Barbican.

Bemærk, at det til UK Championship ikke er muligt at købe Premium eller VIP-billetter.

Hvor kan jeg bo i nærheden af UK Championship?

Der ligger mange hoteller i York, som er en af Englands mest populære turistbyer af den lidt mere eksklusive slags.  Tættest på Barbican ligger det 4-stjernede Novotel York, som en del af spillerne, arrangørerne og journalisterne, der er med til UK Championship, normalt bruger som base. Webmaster boede på hotellet i 2013 og mødte dér Mark Selby og Stuart Bingham. I 2015 var vi tilbage, og fik da fornøjelsen af Stephen Hendry, John Parrot, Ken Doherty, Martin Gould, Selby m.fl. og endelig i 2017 spiste vi bl.a. morgenmad i selskab med legenden Dennis Taylor, BBC’s Hazel Irvine, “værten” for UK Championship Rob Walker og flere af dommerne. Man kan være heldig at få en sludder med dem i baren, mens man venter på elevatoren eller endda til morgenmaden. Ligeledes tæt på, og lige ved siden af bymuren, ligger det gode 3-stjernede Holiday Inn. Ingen af dem er specielt billige, da York altid er meget velbesøgt i december på grund af julemarkederne. Men hvis man booker i god tid, kan man som regel også få det til en rimelig pris. Find og book disse og andre York hoteller ved at klikke findes her.

Hvordan kommer jeg til York?

Easyjet og SAS har daglige flyvninger fra København til Manchester – flyvetiden er ca. 2 timer og prisen kan med begge selskaber fås ned til under 1000 kr retur, hvis man bestiller i rimelig tid eller i forbindelse med et tilbud. Fra Manchester Lufthavn kan man tage toget TransPennine Express direkte til York – det tager mellem halvanden og to timer. Billetter kan fås ned til ca. 100 kroner per vej ved forudbestilling i god tid – ellers koster det ca. 300 kroner. Togbilletter kan forudbestilles, betales og printes via www.tpexpress.co.uk.

Fra Billund lufthavn flyver både British Airways og Ryanair til Manchester. Fra Jylland kan man også overveje at flyve fra Hamburg, hvor EuroWings har daglige afgange og EasyJet flyver nogle gange om ugen.