Billetter til VM i Snooker i The Crucible i Sheffield er blandt de mest eftertragtede i sportens verden. Der blev stort set udsolgt på under 48 timer, da billetterne til 2019-VM blev sat til salg i maj 2018. Det gælder derfor om at være lynhurtig, hvis man vil sikre sig adgang til snooker-sportens helligste haller. Læs mere om VM i Snooker 2020 – og om hvordan, du får billetter – herunder.

Hvor spilles turneringen?

VM i Snooker trofæet foran the Crucible i Sheffield
VM i Snooker trofæet foran the Crucible i Sheffield

VM i Snooker 2020 spilles for 43. gang i det intime Crucible-teater i centrum af Sheffield. Og der vil det blive spillet indtil i hvert fald 2027, da ejeren af World Snooker, Barry Hearns, i april 2017 underskrev en aftale med byen Sheffield om at spille de næste ti VMer i byen. Så er det på plads, og det flugter godt med, at Hearns tidligere har udtalt, at han håber, at Snooker-VM vil blive spillet i Sheffield for evigt. En stor del af byen står i øvrigt i snookerens tegn i tiden omkring VM, og der er også forskellige arrangementer for publikum i og omkring selve turneringen, så det er virkelig guf for enhver snooker-elsker.

Hvornår spilles VM i Snooker 2020?

Verdensmesterskabet spilles fra 18. april til 4. maj 2020, og det har 32 deltagere – de 16 bedste i verden plus 16, der skal igennem en opslidende kvalifikationsturnering umiddelbart op til VM. Der spilles på to borde samtidigt til og med kvartfinalerne. I første runde spilles bedst af 19 frames, i anden runde og kvartfinale bedst af 25 frames, semifinaler er bedst af 33 frames og finalen er, som altid, bedst af 35 frames.

Hvor køber jeg billetter til Snooker VM 2020 og hvad koster de?

Billetterne til VM i 2020 bliver sat til salg på nettet mandag den 6. maj 2019, kl. 10:00 (dansk tid). Som noget nyt, vil det i år være muligt at købe billetter på stedet i Sheffield allerede dagen før, søndag den 5. maj. Det er dog kun en tredjedel af billetterne, der vil blive solgt på den måde.

Billetterne koster £36-40 for en session i første runde, £40-45 for en session i anden runde, £55 for en session i kvartfinalerne, £75-80 for en semifinale-session og £110-120 per session til finalen. Der sælges som udgangspunkt i heldagsbilletter, så er man heldig nok at få billetter til begge sessions på den afgørende finaledag, skal man altså lægge i omegnen af £230 kr. eller ca. 2.000 danske kroner.

Man kan også købe såkaldte premium-billetter til alle sessioner for priser fra £90 for en første runde-session og op til £170 for den fjerde og afgørende finalesession. Premium-billetter inkluderer gode siddepladser, VM-program 2020 og en turneringsradio, så man kan høre kommentatorerne under spillet.

Det er derudover muligt at købe VIP-billetter, som bl.a. omfatter en 3-retters menu, goodie-bag, møde med en Snooker-legende og rigtig gode pladser. Disse billetter kan kun købes til semifinaler og finale og koster fra £325 per session.

Hvis du vil have en chance for at få finalebilletter bør du sidde klar på slaget 10:00 (dansk tid), mandag den 6. maj 2019, da billetterne forsvinder LYN-hurtigt. Billetterne sælges fra cruciblesnooker.com – held og lykke med at få fat i dem.

Hvor kan jeg bo i nærheden af VM i Snooker 2020?

Der ligger en del hoteller i Sheffield relativt tæt på Crucible-teatret, som i sig selv ligger ret centralt. Blandt andet kan anbefales de 4-stjernede Novotel og Mercure, som også bruges af World Snooker. Stuart Bingham roste i 2015 Mercure for deres service under turneringen. Rejser man på stramt budget er budget-kæden Ibis som regel altid et godt valg, og den overgår efter webmasterens mening konkurrerende budget-kæder som Travelodge og ibis. Andre Sheffield hoteller kan findes her.

Hvordan kommer jeg til Sheffield?

Easyjet og SAS har daglige flyvninger fra København til Manchester – flyvetiden er ca. 2 timer og prisen (med EasyJet) under 1000 kr retur, hvis man bestiller i rimelig tid. Fra Manchester Lufthavn kan man tage toget TransPennine Express en gang i timen direkte til Sheffield – det tager ca. en time og et kvarter, og koster omkring 200 kroner per vej. Togbilletter kan forudbestilles, betales og printes via www.tpexpress.co.uk.

Det er også muligt at tage via London-stationen St. Pancras. Her er køretiden ca. 2 timer, og så skal man derudover medregne den tid, det tager, at komme fra en af London-lufthavnene og ind til centrum, blot for at køre videre til Sheffield. Men vil man kombinere turen til Sheffield med et ophold i London, kan det være en fornuftigt mulighed.