Mens der er masser af film om fodbold, ishockey og andre marginale sportsgrene, er det ikke så tit, vi ser en film om snooker. Nu har den fremadstormende Indiske filmbranche så meldt sig på banen med kortfilmen By the Baize, en intens (og hurtigt overstået) film med bl.a. Peter Ebdon.

Filmen er med sine 5 minutter og 35 sekunders varighed en vaskeægte kortfilm. Den foregår skiftevis i 1999 og 2015 og fortælleren, Ricky Sharma, er en ung dreng, som i 1999 så sin far i VM-finalen (mod Ebdon). Siden ramte tragedien, men i 2015 står knægten så selv i samme finale mod en modstander portrætteret af den kinesiske semi-stjerne Cao Yupeng. Filmen er intens og dramatisk, flot filmet og en interessant lille adspredelse for en dedikeret snooker-fan.

Flimen har været fremvist på flere filmfestivaler, herunder Indore International Film Festival 2015, 4th Mumbai Shorts Festival, 4th Delhi Shorts Festival og Jaipur International Film Festival 2016. På festivalen i Mumbai (Bombay) blev den bl.a. tildelt en “Excellence in Cinema” pris.

Skaberen bag By the Baize er instruktøren og produceren Debapriya Sengupta, en tidligere bankkvinde, som nu er gået all-in på sin kærlighed, filmen, i firmaet Kairos Productions, sammen med makkeren Shweta Singh.