Denne artikel handler om en turnering, som allerede er blevet spillet. Klik her for at læse om Champion of Champions 2016.

Champion of Champions blev spillet første gang i 2013, med deltagelse af 16 af verdens absolut bedste spillere.  Kravet for deltagelse er, at man i det forløbne år har vundet mindst en af de store snooker-turneringer.  Sidste år vandt Ronnie O’Sullivan med 10-8 i en spændende finale mod Stuart Bingham – Ronnie kvalificerede sig dermed som den første til dette års Champion of Champions! Skal du se de bedste i Coventry?

Det officielle Champion of Champions logo

Det officielle Champion of Champions logo

Hvor spilles turneringen?

Turneringen spilles i Ricoh Arena i udkanten af den engelske storby Coventry lidt syd for Birmingham. Ricoh Arena var fra 2006 hjemmebane for League One-fodboldklubben Coventry City, som imidlertid flyttede til det billigere Sixfields stadion i 2013 efter en tvist med ejerne af Ricoh. Snookerturneringen spilles naturligvis ikke på selve fodboldbanen med i den tilknyttede 6.000 kvadratmeter store opvisningshal.

[google-map-v3 shortcodeid=”TO_BE_GENERATED” width=”350″ height=”350″ zoom=”14″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”52.4454756,-1.4954279,15{}1-default.png{}Ricoh Arena” bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

 

Hvornår spilles turneringen?

Turneringen spilles fra 3. november til 9. november 2014. De seksten spillere deles ind i fire grupper, og hver gruppe spiller færdig på en dag, med to “semifinaler” (bedst af syv frames) om eftermiddagen (13 til 17 engelsk tid) og gruppefinale (bedst af 11) om aftenen (19 til 23 engelsk tid). Gruppekampene spilles mandag, tirsdag, onsdag og fredag – torsdag er spillefri. Lørdag spilles de to semifinaler (bedst af 11) med de fire gruppevindere, og søndag spilles finalen (bedst af 19).

Yderligere detaljer kan læse på championofchampionssnooker.co.uk.

Hvor køber jeg billetter og hvad koster de?

Billetsalget startede den 25. april hos The Ticket Factory. Billetter til gruppekampenene fås fra £5/stykket mens billetter til finalen koster fra £20/stykket. De billigste billetter fås dog kun i forsalg og er ikke til de bedste pladser. Man kan være heldig at købe VIP eller Premium-billetter med adgang til Players Lounge og/eller særligt barområde, men disse er noget dyrere og bliver som regel hurtigt udsolgt.

Hvor kan jeg bo i nærheden af turneringen?

Der ligger enkelte gode hoteller i midten af Coventry, som imidlertid er godt 6 kilometer fra Ricoh Arena. Lidt under en kilometer fra arenaen, i bydelen Longford, ligger imidlertid det sædvanligvis gode kædehotel Novotel, hvis York-afdeling under UK Championship i 2013 blev brugt af flere af topspillerne (så man kan være heldig at møde dem til morgenmaden eller i baren bagefter). Nærmeste mulighed er det unikke De Vere Venues at Ricoh Arena, som ligger i selve stadionbygningen, og som har værelset med udsigt over selve fodboldbanen. Måske et godt valg, hvis man forventer at kampene trækker ud til sent på aftenen og turen tilbage til byen virker lang og uoverskuelig.

Bor man i centrum, fx på Ramada, kan man tage bus 4 eller 5 fra stoppestedet Pool Meadow – turen tager ca 25 minutter til stoppestedet Arena Park/Tesco – derfra er der en lille gåtur til selve arenaen.

Et alternativ kan være at bo i den noget mindre men også hyggeligere gamle by Nuneaton ca. 8km nord for Ricoh Arena. En taxatur skulle koste i omegnen af £20 per vej.

Hvordan kommer jeg til Coventry?

Birmingham lufthavn ligger tæt på Coventry, og SAS har to daglige afgange dertil fra København. Bus 900 kører direkte fra lufthavnen til Coventry hvert kvarter i dagtimerne, og køreturen er kun på ca. 40 minutter.

Derudover er der gode togforbindelser til byen fra både Manchester Lufthavn (lidt over to timer med skift i Crewe) og fra stationen London Euston (1-1½ time i direkte tog). Både SAS, Easyjet og Norwegian flyver til Manchester og London.