The Masters 2020 er en af Snooker-verdenens såkaldte Triple Crown-turneringer – hvilket svarer lidt til en Grand Slam i Tennis eller en Major i Golf. Turneringen er en invitationsturnering, som består af verdens 16 absolut bedste spillere. Eller i hvert fald de 16 bedste på verdensranglisten. Man er således garanteret snooker i verdensklasse allerede fra første runde. Både blandt spillere og fans er denne turnering en af de allerfedeste, kun overgået af VM. Og den spilles i stemningsfulde Alexandra Palace i London.

Hvor spilles The Masters 2020?

“Ally Pally” i det nordlige London, hvor The Masters 2020 bliver spillet, er fra 1873. Stedet ligger i grønne omgivelser imellem arbejderbydelen Wood Green og den rige Muswell Hill. Nærmeste undergrundsstation, Wood Green, ligger ca. 20 minutters gang derfra og herfra kan man med Piccadilly-linien komme direkte til centrum af London (fx Covent Garden og Piccadilly Circus) på ca. 20 minutter. Lidt tættere på ligger togstationen Alexandra Palace med forbindelser til den store Kings Cross station, ligeledes i centrum af byen. Det er ganske nemt at finde vej fra stationen til Alexandra Palace. Alexandra Palace er et utrolig populært spillested, som har en stor plads i englændernes hjerte. Det var herfra, at BBC i sin tid begyndte deres fjernsynstransmissioner – og i dag kendes det også som hjemsted for VM i Dart, udover altså The Masters i Snooker.

Hvornår spilles turneringen?

Turneringen spilles fra 12. januar til 19. januar 2020. Der spilles hele turneringen igennem kun med et bord ad gangen, og til og med semifinalerne spilles kampene som bedst af 11 i løbet af en session. Kampene i 1. runde spilles fra den 12. til og med den 15. januar, med en kamp kl. 13 lokal tid og en kamp kl. 19 lokal tid. Den 16-17. januar spilles de fire kvartfinaler, og den 18. januar spilles så de to semifinaler. Søndag den 19. januar er det tid til finalen i Masters 2020 (bedst af 19 frames over to sessioner) – en finale som ofte bliver overværet af en række kendte sportsstjerner, skuespillere og tv-personligheder.

Hvor køber jeg billetter til Masters 2020 og hvad koster de?

Billetterne sælges fra mandag den 20. januar 2019 kl. 11:00 (dansk tid) via World Snooker. Der sælges både normale billetter og de mere eksklusive VIP-billetter og Platinum billetter. Både VIP og Platinum giver på forskellig vis adgang til at møde en eller flere legender, nogle af de bedste pladser i salen, mad og drikkevarer, adgang til lounge osv. – men de er heller ikke billige.

Priserne går fra ca. 25 engelske pund (cirka 200 kr.) for en session i første runde og op til 55 engelske pund (ca. 470 kr.) for sidste og afgørende session på finaledagen. Heldagsbilletter går fra 30 pund (1. runde kampene mandag til onsdag) og op til 95 pund for finaledagen. VIP/ Platinum-billetter går fra £125 (for en eftermiddagssession i kvartfinalerne) til £230for en platinum-billet til den afgørende finalesession, som så til gengæld også garanterer en eksklusiv oplevelse til en af Snooker-sportens fineste turneringer. En heldags VIP/Platinum-billet til finalesøndagen ved TheMasters 2020 koster £375, men så er der også fri bar og pindemader i pausen.

FOR DE HURTIGE er det muligt at få billetter til første runde til HALV PRIS, det vil sige £10 for en enkelt session eller bare £12.50 for heldagsbilletter til kampene mandag til onsdag.

Hvor kan jeg bo i nærheden af The Masters 2020?

Alexandra Palace hvor Masters 2018 bliver spillet
Alexandra Palace hvor Masters 2019 bliver spillet

Der findes mindre hoteller – nærmest Bed and Breakfasts – indenfor 1-2km af Alexandra Palace, men det bedste bud er nok at finde et hotel nærmere centrum og tæt på Picadilly-undergrundslinien, som stopper tæt på spillestedet, og som kører meget ofte. En mulighed er et af de mange hoteller omkring Russell Square. Russell Square ligger i gåafstand til mange af Londons seværdigheder, men er også godt forbundet med buslinjer og undergrundsstationen Russell Square, hvorfra der er direkte forbindelse til Wood Green ved Alexandra Palace. For et charmerende 5-stjernet hotel kan man fx vælge det nyrenoverede The Principal, men der ligger ret mange – også billigere – hoteller ved Russell Square. Priserne går fra 700-800 kr per nat for et enkeltværelse eller lidt over 1000 kr per nat for et dobbelt-værelse. Bemærk, at man i England typisk betaler per værelse og ikke efter hvor mange der bor på værelset. Til gengæld skal morgenmaden ofte betales oveni. Du kan booke dit London-hotel på booking.com.

Hvordan kommer jeg til London?

Der er dagligt mange flyafgange fra Københavns Lufthavn (Kastrup) til alle Londons større lufthavne Heathrow, Gatwick, Luton og Stanstead. Regn med cirka én til halvanden times transport fra lufthavnen til selve London, afhængigt af hvor præcist du skal hen. Der kræves ikke visum eller lignende for indrejse i England, men du skal igennem paskontrol.

Af flyselskaber med regelmæssige afgange fra Danmark til London kan nævnes SAS, Norwegian, Easyjet og (billigst) Ryanair. Du kan finde de bedste billetter til netop dit behov hos Skyscanner.

Fra Heathrow går undergrundslinien Piccadilly direkte til centrum (ca. 1 time), og kører i øvrigt videre til Wood Green nær Alexandra Palace. Man kan også tage et hurtigtog på 15 minutter til Paddington-stationen, men det er noget dyrere.

Fra Stanstead kører Stanstead Express hvert kvarter til Liverpool Street-stationen i den østlige del af Londons centrum (ca. 45-50 minutter). Der kører også diverse busser.

Fra Gatwick kører der toge til London-stationerne Victoria og St. Pancras (ca. 30-60 minutter), foruden busser som tager cirka det dobbelte.

Fra Luton kan man tage en shuttlebus fra lufthavnen til togstationen Luton Parkway, hvorfra der kører direkte toge til St. Pancras i det centrale London (og i gåafstand til fx. Russell Square). Regn med ca. 1 time fra du forlader Luton Airport til du er i London centrum.

Alle de nævnte togstationer i London har gode undergrundsforbindelser for videre transport.