Den første af 2018-sæsonens Home Nations turneringer er English Open, som i år spilles i sydengelske Crawley. Det er i denne turnering, at vi finder ud af, hvem der har chancen for at vinde den £1 million pund, som udloddes til den, der formår at vinde alle fire Home Nations-turneringer i samme sæson. Regerende English Open-mester er Ronnie O’Sullivan, som i 2017 slog Kyren Wilson i finalen, der dengang blev spillet i Barnsley.


Hvor spilles English Open 2018?

English Open 2018 spilles i sportscenteret K2 i byen Crawley, som er nabo til den store London-lufthavn Gatwick. Crawley har i sig selv ikke meget at byde på, og den fungerer mest som serviceby for lufthavnen. Der er derfor masser af hoteller og små kontorfilialer af internationale virksomheder i byen, som også er nem at rejse til fra Danmark.

Hvornår spilles English Open 2018?

Turneringen spilles fra 15. oktober til 21. oktober 2018. Frem til kvartfinalen spilles bedst af 7 frames, i kvartfinalerne spilles bedst af 9, semifinalerne er bedst af 11, mens finalen spilles bedst af 17, med 8 frames i 1. session og op til 9 frames i anden. I de første fire runder spilles der på otte borde samtidig, så der er virkelig mulighed for at se noget snooker og en masse gode spillere i aktion på samme tid.

Hvor køber jeg billetter til English Open 2018 og hvad koster de?

Almindelige dagsbilletter til English Open koster £20 i de første 4 runder, £35 for kvartfinale-dagen (fredag 19. oktober), £45 for semifinalerne om lørdagen og £55 for finalen om søndagen. Der er i år også muligt at købe en samlet billet, der giver adgang til hele turneringen, for £160. Billetterne kan købes hos See Tickets, World Snookers officielle billetpartner.

Hvor kan jeg bo i nærheden af turneringen?

Der er masser af overnatningsmuligheder i alle pris- og kvalitetskategorier i nærheden af Crawley. Tættest på spillestedet ligger den lille B&B Barrington Lodge, som dog er ret basic og i et lidt kedeligt område. En anden mulighed, lidt længere væk, men lige ved Crawleys togstation, er det 4-stjernede business-hotel Arora Hotel Gatwick.

Andre hoteller i Crawley kan findes her.

Hvordan kommer jeg til Crawley?

Der er adskillige daglige flyvninger fra København til Gatwick London med Norwegian og EasyJet. Flyvetiden er på ca. 1 time og 50 minutter.

Lufthavnen ligger 2-3km fra Crawley og 40km syd for London. Der kører masser af busser i byen for at fragte de mange forretningsrejsende og overnattende gæster fra byen og til lufthavnen og vice versa. Fra den nærliggende togstation Three Bridges, er det muligt at komme til centrum af London på ca. 30-40 minutter med 3-4 afgange i timen. Alternativt kan man, også på ca. en halv time, tage en tur sydpå til den populære kystby Brighton.