European Masters 2017 spilles i den belgiske by Lommel, som den første belgiske ranking-turnering i 23 år. Interessen for snooker er vokset markant i Belgien i de seneste år, ikke mindst takket være Luca Brecels succes på filten, så der bør være garanti for en god stemning i den lille by, som i øvrigt ligger lige på grænsen til Holland.

Hvor spilles turneringen?

European Masters 2017 spilles i hallen De Soeverein i den lille belgiske by Lommel, ca. midt mellem Bruxelles, Amsterdam og Düsseldorf (110-160km til hver) og forholdsvis tæt på Eindhoven og Maastricht (begge i Holland). Belgien er dermed vært for sin første ranking-turnering, siden der i 1994 blev spillet European Open i Antwerpen. Stephen Hendry slog dengang John Parrott med 9-3 i finalen.

Med byens centrale beliggenhed er der gode muligheder for at kombinere snooker i Lommel med besøg i de mere kendte byer i nærheden, især hvis man lejer bil eller kører selv. Der er dog også rimelige muligheder med offentlig transport.

Hvornår spilles European Masters 2017?

Turneringen spilles fra 2. til 8. oktober 2017 med deltagelse af 128 spillere.

Hvor køber jeg billetter og hvad koster de?

Billetterne kan købes online hos EventSquare.

Priserne går fra €15 for billetter til 1. runde og op til €50 for en billet til finaledagen. Der er rabat ved køb af billet til de afgørende kampe fredag, lørdag og søndag, således at en 3-dages billet kan fås for €100. Det er også muligt at købe VIP-billet til finalen for €147 og lidt mindre til semifinaler og kvartfinaler. Det fremgår ikke officielt, hvad VIP-billetten omfatter, men det dækker formentlig over bedste pladser, adgang til VIP-lounge (med chance for at hilse på spillerne), gratis plakat, drinks og pindemadder.

Hvor kan jeg bo i nærheden af European Masters 2017?

Udvalget af hoteller i Lommel er relativt begrænset, men der er dog et par gode muligheder. Mest centralt i byen ligger det stilfulde Tuinhotel, med wellness, tagterasse og restaurant. Tæt herpå ligger designhotellet Corbie. Man skal nok regne med at betale op mod 2500-3000 kroner for at bo der fra fredag til mandag. En liste over alle hoteller i Lommel kan findes på booking.com. Alternativt kan man bo i Antwerpen, som er ca. 75km eller lidt over en time væk med tog. Vær dog opmærksom på, at sidste tog fra Lommel afgår omkring 21:30. Hoteller i Antwerpen kan findes her.

Hvordan kommer jeg til Lommel?

Det er oplagt at køre til Lommel i egen bil, da byen ligger et stykke væk fra de store lufthavne. Turen kan så kombineres med et besøg i eksempelvis Hamburg, Bremen, Amsterdam eller nogle af byerne i Ruhr-distriktet i Tyskland. Vil man flyve dertil, er det bedste valg Bruxelles, hvortil der er flere daglige afgange fra København med både SAS og Brussels Airlines. Fra Bruxelles lufthavn, som egentlig hedder Zaventem, kan man tage toget til Antwerpen (ca. 25 minutter) og derfra videre til Lommel (ca. 1t20 minutter). Alt i alt skal man altså regne med mellem ca. 1 time og 30 minutter og op til 2 timer med tog fra lufthavnen til Lommel. Ryanair flyver i princippet også til Bruxelles, men til lufthavnen Charleroi, som ligger et godt stykke syd for byen. Der er herfra ca. 170km til Lommel i bil eller over 3 timer med diverse skift med tog og bus. Til gengæld kan flybilletterne så fås meget billigt.