En af de største ranking-turneringer på kontinentet er German Masters, som spilles i den store Tempodrome-hal i centrum af Berlin, 10 minutters gang fra Potsdamer Platz. I første runde deltager 64 af verdens bedste spillere, og søndag den 2. februar, blot fem dage efter de første kampe bliver spillet, findes vinderen i en bedst af 17 frames finale. Regerende mester er Ali Carter som i 2013 slog Marco Fu i finalen.

Denne artikel handler om en turnering, som allerede er blevet spillet. Klik her for at læse om German Masters 2016.

Hvor spilles turneringen?

Turneringen spilles i det store koncert- og eventsted Tempodrome lige i midten af centrum mellem det gamle Øst- og Vestberlin. Der er 5-10 minutters gang til den kendte Potsdamer Platz med alle dens underholdningstilbud og skyskrabere, og også 10 minutter til den kendte Friedrichstrasse, hvor Checkpoint Charlie ligger. Lige ved siden af Tempodrome ligger S-togsstationen Anhalter Bahnhof, og der går i øvrigt masser af busser i området.

[google-map-v3 shortcodeid=”TO_BE_GENERATED” width=”350″ height=”350″ zoom=”14″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”52.501667,13.381111{}1-default.png{}Tempodrome – German Masters 2014″ bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

 

Hvornår spilles turneringen?

Turneringen spilles fra 29. januar til 2. februar  2014. I første runde gennemføres de 32 kampe over kun fire sessioner, således at otte(!) kampe spilles samtidigt i hver af sessionerne (formiddag kl. 10, eftermiddag kl. 15, aften kl. 20 + formiddag kl. 10 om torsdagen). 2. runde spilles efter samme koncept eftermiddag og aften om torsdagen, og 3. runde afgøres kl. 13 om fredagen. Allerede fredag aften spilles de fire kvartfinaler også parallelt. Den 1. februar spilles så de to semifinaler (hver for sig!) og søndag den 2. februar spilles finalen over to sessioner. Til og med semifinalerne spilles bedst af 11 frames, i finalen spilles bedst af 17.

Lodtrækningen til første runde kan ses her: http://www.worldsnooker.com/staticFiles/d5/bf/0,,13165~180181,00.pdf

Hvor køber jeg billetter og hvad koster de?

Billetterne kan købes fra den officielle forhandler her: http://www.snookerstars.de/netzladen/index.php/catalogsearch/result/index/?q=german+masters&x=-1331&y=-6&limit=all – bemærk dog, at bestilling pt kun kan foregå på tysk.

Priserne starter helt nede fra ca. 14 euro for billigste billet til en session i 1. runde til 44 euro for aftensessionen til finalen. Der er per 23. december billetter tilbage til alle sessioner.

Det er til denne turnering også muligt at købe rigtig forkælelse i form af de såkaldte VIP-pakker. De findes i tre kategorier (guld, sølv og bronze) og indeholder lidt forskelligt. Den bedste pakke (guld) koster 253 euro (ca. 1800 kroner), men inkluderer så også nogle af de bedste pladser på finaledagen, adgang til VIP lounge, gratis drikkevarer under hele seancen, og muligheden for at møde stjernerne personligt og måske få en drink med dem efter kampen. Der er et meget begrænset antal guld-billetter til rådighed. VIP bronze koster det halve, men er så uden adgang til lounge og ingen garanti for at møde spillerne. Til gengæld inkluderer det en kold buffet i pausen mellem de to sessioner, gode pladser, et  officielt program og en overraskelse.

Hvor kan jeg bo i nærheden af turneringen?

Der er masser af hoteller i Berlin til meget fornuftige priser. Lige overfor Tempodrome ligger det populære fire-stjernede kædehotel Mövenpick (ca 1000 kr per nat for to personer i dobbeltværelse med morgenmad), og overfor på den anden side af Stresemannstrasse ligger det tre-stjernede Novotel Suite og budgethotellet Ibis Budget City (fra ca. 450 per nat for to personer i dobbeltværelse med morgenmad). Er man ude efter noget mere klassisk og romantisk, ligger det firestjernede hotel Angleterre Gold Inn ca. 10 minutters gang derfra i den sydlige ende af Friedrichstrasse, og byder på klassisk indretning, højt til loftet og meget charme (vi boede der selv, sidst vi var til German Masters i 2013).

Hvordan kommer jeg til Berlin?

Det er nemt, hurtigt og billigt at komme til Berlin, enten med egen bil, med bus eller med fly. Fra Kastrup tager det ca en time med fly til Tegel-lufthavnen, og derfra kører der bus billigt og forholdsvis hurtigt ind til centrum. Tempodrome ligger tæt på Potsdamer Platz, det nybyggede skyskraberområde midt mellem Øst- og Vestberlin, med masser af seværdigheder og internationale hotelkæder i omegnen.

Af flyselskaber med regelmæssige afgange til Berlin kan særligt nævnes SAS, Air Berlin og EasyJet.