I februar 2015 er det igen tid til en af de største ranking-turneringer på det europæiske kontinent, nemlig German Masters. Turneringen spilles i den store Tempodrom-hal i centrum af Berlin, 10 minutters gang fra Potsdamer Platz. Regerende mester er Ding Junhui som i 2014 vandt sin tiende ranking-turnering med finalesejr på 9-5 over Judd Trump.

Denne artikel handler om en turnering, som allerede er blevet spillet. Klik her for at læse om German Masters 2016.

Hvor spilles turneringen?

Turneringen spilles i det store koncert- og eventsted Tempodrom lige i midten af centrum mellem det gamle Øst- og Vestberlin. Der er 5-10 minutters gang til den kendte Potsdamer Platz med alle dens underholdningstilbud og skyskrabere, og også 10 minutter til den kendte Friedrichstrasse, hvor Checkpoint Charlie ligger. Lige ved siden af Tempodrome ligger S-togsstationen Anhalter Bahnhof, og der går i øvrigt masser af busser i området.

[google-map-v3 shortcodeid=”TO_BE_GENERATED” width=”350″ height=”350″ zoom=”14″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”52.501667,13.381111{}1-default.png{}Tempodrome – German Masters 2014″ bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

 

Hvornår spilles turneringen?

Turneringen spilles fra 4. februar til 8. februar 2014.

Hvor køber jeg billetter og hvad koster de?

Billetterne kan købes fra den officielle forhandler, Eventim.

Priserne starter helt nede fra ca. 15,55 euro for billigste billet til en session i 1. runde til 47 euro for aftensessionen til finalen. Det er i skrivende stund (29. april 2014) stadigt muligt at købe VIP Gold og VIP Bronze billetter til finale og semifinale. Disse koster dog over henholdsvis €200 og €100 stykket (for en hel dag), men Gold-billetten giver så også adgang til luksusbuffet, players lounge og backstage tour, mens Bronze-billetten giver adgang til en lidt mindre lounge og buffet, samt program. Begge pakker giver også nogle af de bedste siddepladser under selve spillet.

Hvor kan jeg bo i nærheden af turneringen?

Der er masser af hoteller i Berlin til meget fornuftige priser. Lige overfor Tempodrom ligger det populære fire-stjernede kædehotel Mövenpick (ca 1000 kr per nat for to personer i dobbeltværelse med morgenmad), og overfor på den anden side af Stresemannstrasse ligger det tre-stjernede Novotel Suite og budgethotellet Ibis Budget City (fra ca. 450 per nat for to personer i dobbeltværelse med morgenmad). Er man ude efter noget mere klassisk og romantisk, ligger det firestjernede hotel Angleterre Gold Inn ca. 10 minutters gang derfra i den sydlige ende af Friedrichstrasse, og byder på klassisk indretning, højt til loftet og meget charme (vi boede der selv, sidst vi var til German Masters i 2013). Andre hoteller kan findes på booking.com.

Hvordan kommer jeg til Berlin?

Det er nemt, hurtigt og billigt at komme til Berlin, enten med egen bil, med bus eller med fly. Fra Kastrup tager det ca en time med fly til Tegel-lufthavnen, og derfra kører der bus billigt og forholdsvis hurtigt ind til centrum. Tempodrom ligger tæt på Potsdamer Platz, det nybyggede skyskraberområde midt mellem Øst- og Vestberlin, med masser af seværdigheder og internationale hotelkæder i omegnen.

Af flyselskaber med regelmæssige afgange til Berlin kan særligt nævnes SAS, Air Berlin og EasyJet.