German Masters er en af de største turneringer på snooker-turen, et hit blandt spillerne og et ægte tilløbsstykke med et rekordpublikum på ca. 2.500 tilskuere på finaledagen. Turneringen spilles i hjertet af Berlin, 10 minutters gang fra Potsdamer Platz og Checkpoint Charlie og indenfor 30 minutter med offentlig transport til stort set alt i Berlin. Regerende mester er Mark Selby, som i 2015-finalen slog sin gode ven Shaun Murphy med 9-7.

Publikum ved German Masters 2015

Publikum ved German Masters 2015

Turneringen spilles i den store koncert- og eventhal Tempodrom lige i midten af centrum mellem det gamle Øst- og Vestberlin. Tempodrom er flere gange blevet rost til skyerne af spillere, dommerne og publikum for at give nogle rigtig fede rammer til en snooker-turnering. I 2014 omtalte topdommeren Jan Verhaas det som “Klart verdens bedste snooker-sted“, og i 2015 satte Shaun Murphy det i top-3 sammen med “Ally Pally”, Alexandra Palace i London, hvor The Masters bliver spillet. og The Crucible Theatre i Sheffield, hvor VM afholdes.

Der er 5-10 minutters gang til den kendte Potsdamer Platz med alle dens underholdningstilbud og skyskrabere, og også 10 minutter til den kendte Friedrichstrasse, hvor Checkpoint Charlie ligger. Lige ved siden af Tempodrom ligger S-togsstationen Anhalter Bahnhof, der er fire U-bahn-stationer indenfor en 10 minutters radius, og der går i øvrigt masser af busser i området.

Hvornår spilles turneringen?

Turneringen spilles fra 3. februar til 7. februar 2016.

Hvor køber jeg billetter og hvad koster de?

Billetterne udbydes til salg gebyrfrit hos arrangøreren Snookerstars. Bemærk, at Snookerstars hjemmeside stort set kun findes på tysk, men det giver nogenlunde sig selv, hvad det er, man bestiller. Det skulle også blive muligt at købe billetter fra den officielle forhandler, Eventim, dog med et mindre gebyr pålagt prisen.

Billetter fås helt ned til €13 for laveste priskategori til en session i første runde, hvor en dagsbillet i bedste priskategori koster €43. Heldagsbillet til finaledagen fås fra €48 til €64, afhængigt af den ønskede siddeplads.

Der er naturligvis også mulighed for at købe VIP-billetter i kategorien Guld og Bronze. De koster henholdsvis €253 og €133 til finalen og lidt mindre til semifinalerne. Guld inkluderer adgang til players lounge, fri bar, merchandise, middagsbuffet og de absolut bedste pladser i salen. Den noget billigere bronze-billet giver adgang til en lidt mindre buffet, ret gode siddepladser og lidt merchandise, men ikke til players lounge og bar. Hr. og Fru Snookerrejser prøvede VIP Gold i 2015, og det kan du læse om her.

Hvor kan jeg bo i nærheden af turneringen?

Der er masser af hoteller i Berlin til meget fornuftige priser. Lige over for Tempodrom ligger Mövenpick, og overfor på den anden side af Stresemannstrasse, ligger det tre-stjernede lejlighedshotel Novotel Suite og budgethotellet Ibis Budget City (fra ca. 450 kroner per nat for to personer i dobbeltværelse med morgenmad).  Andre hoteller, blandt andet højhus-hotellerne på nærliggende Potsdamer Platz, kan findes på booking.com.

Hvordan kommer jeg til Berlin?

Det er nemt, hurtigt og billigt at komme til Berlin, enten med egen bil, med bus eller med fly. Fra Kastrup tager det ca en time med fly til Tegel-lufthavnen, og derfra kører der bus billigt og forholdsvis hurtigt ind til centrum. Tempodrom ligger tæt på Potsdamer Platz, det nybyggede skyskraberområde midt mellem Øst- og Vestberlin, med masser af seværdigheder og internationale hotelkæder i omegnen.

Af flyselskaber med regelmæssige afgange til Berlin kan særligt nævnes SAS, Air Berlin og EasyJet.