Årets anden Home Series turnering finder sted i Belfast i Nordirland, som dermed får sin første ranking-turnering i hele otte år. Mon ikke, der er en god chance for, at lokale favoritter som Mark Allen eller veteranen Joe Swail, som havde en ganske fornuftig 2015/16-sæson kan gøre det godt på hjemmebane i Northern Ireland Open 2016?

Hvor spilles turneringen?

Foto af Titanic Exhibition Centre, Belfast hvor Northern Ireland Open 2016 bliver spillet

Titanic Exhibition Centre

Nortern Ireland Open 2016 spilles i Nordirlands hovedstad Belfast i det såkaldte Titanic-område ved havnen.

De fleste har hørt om Belfast, men den står som regel noget i skyggen af kollegaen Dublin nogle hundrede kilo længere sydpå. Det er synd, for Belfast har faktisk en hel del at byde på, især i forbindelse med byens maritime historie, som er særlig tydelig i Titanic-området. Belfast kan også kombineres med

Selve spillestedet, Titanic Exhibition Centre er forholdsvis nyåbnet og en del af et kæmpemæssigt udviklingsprojekt i havneområdet. Det ligger ca. 20-30 minutters gang fra centrum, men kan også nås med busser der kører mellem 2 og 5 gange i timen.

Hvornår spilles turneringen?

Turneringen spilles fra 14. til 20. november 2016. Den får deltagelse af 128 af verdens bedste snookerspillere, som alle starter i første runde. Kvartfinalerne spilles fredag den 18. november, semifinalerne lørdag den 19. november og finalen søndag den 20. november.

Hvor køber jeg billetter og hvad koster de?

Billetterne kan købes online hos SeeTickets.

Dagsbilletter koster fra £20,00 i første runde til £55,00 for hele finaledagen. Dertil kommer et mindre booking-gebyr.

Hvor kan jeg bo i nærheden af Northern Ireland Open 2016?

Der er masser af hoteller at vælge imellem i Belfast, som det ses her. Det oplagte er at bo i bymidten – Belfast er ikke forfærdelig stor, og som nævnt er der ikke så langt ud til spillestedet, hvor det dog ikke er særlig spændende at bo. I forskellige priskategorier kan anbefales discount-løsningen Travelodge,  turisthotellet Park Inn eller det luksuriøse Fitzwilliam Hotel, som alle ligger meget centralt placeret.

Hvordan kommer jeg til Belfast?

Belfast har to lufthavne, som begge ligger indenfor en halv times kørsel fra bymidten. Der er desværre ingen direkte fly fra København, men via søgemaskinen Momondo kan man fx. finde kombinationer med Ryanair og EasyJet hvor man med en mellemlanding i London kan kommer derover for under 900 kr per vej. Alternativt kan man vælge at flyve til Dublin, hvortil der er direkte forbindelser fra både København og Hamburg. Derfra kan man så tage bus 705X non-stop fra Dublin Lufthavn til Belfast bymidte på under 2 timer.