Paul Hunter Classic er opkaldt efter stortalentet Paul Hunter, som vandt den første udgave af turneringen (dengang Grand Prix Fürth) i 2004, men som døde af kræft bare 2 år senere i en alder af 27. Regerende mester er cancer-overleveren Ali Carter, som i 2015 slog Shaun Murphy med 4-3!

Paul Hunter Classic spilles i Furth, som her ses på et fotografi oppeframed mange gamle huse

Paul Hunter Classic spilles i Fürth, som her ses fra byens rådhustårn

Turneringen spilles i kongreshallen Stadthalle i den charmerende by Fürth, lidt uden for Nürnberg i det nordlige Bayern. Byen kom igennem 2. verdenskrig relativt uskadt, og har mange historiske ejendomme, bindingsværkshuse og kønne partier langs floderne Rednitz og Pegnitz som løber sammen i den nordelige del af byen.

Selve Stadthalle ligger centralt i Fürth og er kun ca. 20 minutters kørsel fra centrum af Nürnberg med den lokale U-bahn.

Hvornår spilles Paul Hunter Classic 2016?

Turneringen spilles fra 25. august til 28. august 2016. Der spilles formentlig bedst af 7 frames hele vejen igennem, men formattet er endnu ikke endeligt bekræftet.

Hvor køber jeg billetter og hvad koster de?

Billetterne kan købes allerede nu hos arrangøren Snookerstars.de. Billet til de første runder om fredagen koster fra €22 for hele dagen, mens heldagsbilletter til lørdag og søndag koster fra €39. Der er også muligt at købe VIP-billetter, som gælder alle tre dage, for €169,00. De giver adgang til de bedste pladser samt til spillerområdet og inkluderer også program og lidt lækkerier.

Hvor kan jeg bo i nærheden af Paul Hunter Classic?

Tættest på Stadthalle i selve Fürth ligger bl.a. det 3½-stjernede Hotel am Forum. Alternativt kan for eksempel vælges det lidt bedre NH Fürth ti minutters gåtur fra spillestedet, lige ved byparken og tæt på byens centrale station. Fürth er, som mange tyske byer, generelt en rimelig billig hotelby – øvrige hoteller kan findes på booking.com.

Hvordan kommer jeg til Fürth?

Nærmeste lufthavn er Nürnberg, som der imidlertid ikke er nogle direkte fly til fra danske lufthavne. Turen kan dog alligevel klares rimelig nemt med en mellemlanding i Frankfurt, og derefter en lille 40 minutters tur med regionalfly. I alt kan turen klares på ca. 3 timer regnet fra afgangstidspunktet i Kastrup eller Billund. Hele turen kan bookes samlet hos SAS, hvor den er set ned til ca. 2300 kr tur/retur.

Det er ganske nemt at komme fra lufthavnen til Fürth. Tag U-bahn linje U2 til Nürnberg Hauptbahnhof (ca. 12 minutter), og skift til U-bahn linje U1, som kører til Fürth på ca. tyve minutter.