Snooker-eliten kommer til Manchester, når der fra 22. til 27. marts 2016 spilles Players Championship finale. De 32 bedste spillere fra den europæiske og asiatiske tour dyster om førstepræmien på over 1 mio. danske kroner. Regerende mester er Joe Perry, som i 2015 fik sin første ranking title, da han vandt finalen i Bangkok med 4-3 over Mark Williams.

Hvor spilles turneringen?

Billede af Manchester katedralen med højhuse i baggrunden og forfaldne bygninger i forgrunden

Nyt og Gammelt i Manchester

Players Championship 2016 spilles i Event City, Manchester, i nærheden af Manchester Uniteds legendariske hjemmebane Old Trafford. Manchester har undergået en stor udvikling i de senere år, og er i dag en både moderne og trendsættende storby med masser at byde på, især for de sportsinteresserede. Med sin placering midt i England og med sin egen internationale lufthavn, den tredjestørste i landet, er der i øvrigt både nemt og billigt at komme til byen, som også kan fungere som en base for besøg i fx Liverpool, Preston eller endda Wales.

Selve spillestedet, Event City, åbnede i sin nuværende form i 2011 og er det største udstillings- og eventcenter i England udenfor London. Ved siden af ligger bl.a. Trafford Centre, det næststørste butikscenter i landet. Det er derfor også nemt at komme til og fra centrum i en af de busser, som kører mindst her tiende minut det meste af dagen.

Hvornår spilles turneringen?

Turneringen spilles fra 22. til 27. marts 2016. Den får deltagelse af de 32 højst rangerende spillere på de europæiske og asiatiske tourers Order of Merit. Til og med kvartfinalerne spilles bedst af 7 frames, i semifinalerne om lørdagen spilles bedst af 11 frames, og finalen er bedst af 19 frames. I første og anden runde spilles på to borde samtidigt, mens det fra kvartfinalen er et en-bords setup.

Hvor køber jeg billetter og hvad koster de?

Billetterne kan købes online hos TicketLine.

Priserne per session går fra £10 i 1. runde til £20 i finalen, eller fra £15 til £35 for dagsbilletter. Dertil kommer et mindre booking-gebyr.

Hvor kan jeg bo i nærheden af turneringen?

Der ligger en række discount-hoteller fra kæden Premier Inn tæt på Event City, bl.a. Premier Inn Trafford North. Da det imidlertid er et stykke uden for byen, i et ellers forholdsvis uinteressant område (med mindre man bare vil shoppe), kan det anbefales at finde noget tættere på centrum, som samtidig ligger i nærheden af buslinien ud til spillestedet. For den fodbold-interesserede, kan man overveje Hotel Football Old Trafford, som har et klart fodboldtema og som ligger lige ved siden af United-hjemmebanen. Det er ikke helt i centrum, men ca. halvvejs mellem bymidten og Event City. Samtidig er det tæt på den trendy bydel Salford, med sine skyskrabere og kanalmiljøer. Vil man hellere bo helt inde i centrum, kan man finde et hotel nær Piccadilly Gardens lige i midten af det hele.

Hvordan kommer jeg til Manchester?

Easyjet og SAS har daglige flyvninger fra København til Manchester – flyvetiden er ca. 2 timer og prisen (med EasyJet) under 1000 kr retur, hvis man bestiller i rimelig tid. Man kan være heldig at få samme lave pris med SAS i særlige kampagneperioder. Bor man i Jylland kan det sommetider bedre betale sig at flyve fra Hamburg, hvor både EuroWings har dagligt afgange og EasyJet flyver nogle gange om ugen. Fra Manchester Lufthavn er der kun ca. et kvarter i tog ind til Manchester Piccadilly stationen i bymidten.