Årets PTC-finale står mellem de 24 bedste fra sæsonens europæiske PTC-turneringer og de 8 bedste fra de asiatiske, og vinderen modtager en pengepræmie på lige vel 1 million kroner. Regerende mester er Ding Junhui som sidste år slog Neil Robertson med 4-3 i finalen, der blev spillet i Galway, Irland. 

Hvor spilles turneringen?

Det var længe planen, at dette års PTC-finaler skulle spilles i Thailands hovedstad Bangkok, men på grund af sikkerhedssituationen har World Snooker med kort varsel måtte flytte spillested. Istedet spilles finalen nu i engelske Preston lidt nord for Liverpool og Manchester.

Selve spillestedet bliver Preston Guild Hall, som tidligere har været vært for UK Championship (1978-1997) og Grand Prix’et (1998, 1999 og 2001-2005). Byen er ca. på størrelse på Odense, men det meste (herunder Guild Hall) ligger i gåafstand fra stationen.

[google-map-v3 shortcodeid=”TO_BE_GENERATED” width=”350″ height=”350″ zoom=”14″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”53.7596, -2.6975{}1-default.png{}Preston Guild Hall – PTC Grand Finals” bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

 

Hvornår spilles turneringen?

Turneringen spilles fra 25. marts til 29. marts 2014, og den har 32 deltagere – de 24 bedste fra sæsonens europæiske PTC-turneringer, og de otte bedste fra de asiatiske turneringer. Alle kampe spilles bedst af syv frames.

Hvor køber jeg billetter og hvad koster de?

Billetsalget begynder mandag den 24. februar på Preston Guild Hall’s hjemmeside. Dagsbilletter koster £15 de første tre dage, £20 om fredagen til kvartfinalerne og £30 til lørdagens semifinaler og finale.

Hvor kan jeg bo i nærheden af turneringen?

Der er enkelte gode budgethoteller i Preston, ret tæt på Guild Hall. Det nærmeste er Holiday Inn, men også Premier Inn ligger godt nær stationen. Der kan søges hoteller på fx booking.com.

Hvordan kommer jeg til Bangkok?

Det nemmeste er at flyve til Manchester lufthavn, hvorfra der går tog cirka hver halve time direkte til Preston. Både SAS og Easyjet har direkte flyvninger fra København (ca. 2 timer), men med kun lidt over en måned til, er det svært at finde billetter til mindre end ca. 2000-2500 tur/retur med mindre man er fleksibel med rejsetidspunkterne. Tog fra Manchester til Preston koster 100-150 kr, og kan bookes på TheTrainLine – køretiden er omkring én time fra lufthavnen.