Riga Masters afholdes i 2018 for femte gang, og det er sæsonens første “rigtige” turnering efter VM. Eller rettere, det er den første turnering i den nye Snooker-sæson 2018/19. Turneringen spilles tæt på centrum af Letlands smukke hovedstad, og er let at komme til fra Danmark. Regerende mester er Ryan Day, som efter mange år som professionel endelig vandt sin første ranking title med en 5-2 sejr i finalen af Riga Masters 2017 over Stephen Maguire.


Hvor spilles Riga Masters 2018?

Udsigt over Daugava-floden med Rigas gamle bydel i forgrunden

Udsigt over Daugava-floden med Rigas gamle bydel i forgrunden

Riga Masters 2018 spilles traditionen tro i Arena Riga et par kilometer fra centrum, hvor den også er blevet afholdt de tidligere år. Arenaen har normalt 12.500 siddepladser og bruges bl.a. til ishockey, basketball og koncerter. Turneringen har i år fået lidt af et boost, og præmiesummen er øget fra €125.000 til €200.000.

Selve Riga er en utrolig spændende og dynamisk hovedstad, med masser af historie, som både bærer præg af tidligere tiders tætte samarbejde med de nordiske lande og den senere indlemmelse i Sovjetunionen, som Letland brød fri af i 1991. Den gamle bydel ned til Daugava floden er lidt af en perle, og byen byder i øvrigt på dejlige parker, flotte bygninger og masser af shopping- og underholdningsmuligheder. Øl og mad er billigt, og de lokale er som regel gode til engelsk og tysk og er vant til besøgende fra de nordiske lande.

Hvornår spilles Riga Masters 2018?

Turneringen spilles fra 27. juli til 29. juli 2018. Til og med kvartfinalen spilles mens af 7 frames, mens semifinaler og finale spilles bedst af 9 frames.

Hvor køber jeg billetter til Riga Masters 2018 og hvad koster de?

Almindelige dagsbilletter til Riga Masters koster alle dage €20. For €70 kan man få VIP-billetter, som giver adgang til Players’ Lounge, foto og autograf-sessioner og afterparty efter finalen (!). For €100 kan man købe ekstra gode VIP-billetter med garanterede gode pladser ved TV-bordet. Billetterne kan købes på den engelsksprogede del af Bilesu Serviss hjemmeside.

Hvor kan jeg bo i nærheden af turneringen?

Der er masser af overnatningsmuligheder i alle pris- og kvalitetskategorier i Riga. Der ligger ikke rigtigt noget lige omkring arenaen, som dog kun ligger ca. 20-25 minutters gang fra den gamle by, hvilket også kan klares med en billig tur med taxa eller bus.

Det officielle turneringshotel for Riga Open har i hvert fald tidligere været Radisson Blu Hotel Latvija, som derfor er et godt bud, hvis man gerne vil møde spillerne. Bemærk, at der findes tre andre Radisson hoteller i byen, men det var altså kun Latvija, der var officielt for turneringen. Det kan i det hele taget anbefales at finde noget omkring Esplanade-parken, som ligger lige uden for den gamle bydel i retning af arenaen. Der er en både god og lidt grøn udsigt og kort afstand til stort set alt i byen. Andre hoteller i Riga kan findes her.

Hvordan kommer jeg til Riga?

Der er direkte flyvninger fra København til Riga med både Norwegian og Air Baltic (SAS/Eurobonus partner). Flyvetiden er på ca. 1 time og 25 minutter.

Lufthavnen ligger lidt vest for byen. Bus til bymidten tager ca. en halv time og koster 2 Euro. Alternativt kan man tage en taxa, som koster ca. 15 Euro for en 15 minutters køretur ind til byen. Såvel offentlig transport som taxakørsel er generelt meget billigt i Riga.