Riga Open 2015 er sæsonens første turnering på Europa-touren. Den spilles som navnet antyder i Letlands smukke hovedstad Riga, og den første udgave af turneringen i 2014 var en stor succes. Regerende mester er Mark Selby, som sidste år slog Mark Allen i finalen med 4-3.


Hvor spilles Riga Open 2015?

Udsigt over Daugava-floden med Rigas gamle bydel i forgrunden - Riga Open 2015 spilles et par kilometer væk på højre side

Udsigt over Daugava-floden med Rigas gamle bydel i forgrunden

Riga Open 2015 spilles i Arena Riga et par kilometer fra centrum af byen.  Arenaen har normalt 12.500 sidepladser og bruges bl.a. til ishockey, basketball og koncerter. Selve Riga er en utrolig spændende og dynamisk hovedstad, med masser af historie, som både bærer præg af tidligere tiders tætte samarbejde med de nordiske lande og den senere indlemmelse i Sovjetunionen, som Letland brød fri af i 1991. Den gamle bydel ned til Daugava floden er lidt af en perle, og byen byder i øvrigt på dejlige pakker, flotte bygninger og masser af shopping- og underholdningsmuligheder. Letterne er generelt gode til engelsk og tysk og er vant til besøgende fra de nordiske lande. Bliv ikke overrasket, hvis du støder på skilte på svensk inde i bymidten.

Hvornår spilles Riga Open 2015?

Turneringen spilles fra 29. juli til 2. august 2015, hvor de to første dage er kvalifikationsrunder for amatører og de sidste tre dage er selve hovedturneringen for de 128 tilbageværende spillere.  Alle kampe spilles bedst af 7 frames.

Hvor køber jeg billetter og hvad koster de?

Billetter til Riga Open 2015 kan købes online hos Bilesu Serviss, som heldigvis har en engelsksproget hjemmeside. Priserne går fra €10 op til €100. Alle billetter gælder for en hel dag, men nogle af de dyrere billetter (€70-100) giver ligeledes VIP-adgang med særligt gode pladser, og adgang til Players’ Lounge, foto og autograf-sessioner og afterparty(!).

Hvor kan jeg bo i nærheden af turneringen?

Der er masser af overnatningsmuligheder i alle pris- og kvalitetskategorier i Riga. Der ligger dog ikke rigtigt noget lige omkring arenaen, som dog kun ligger ca. 20-25 minutters gang fra den gamle by, hvilket også kan klares med en billig tur med taxa eller bus.

Det officielle turneringshotel for Riga Open 2015 er Radisson Blu Hotel Latvija, hvor det altså må forventes, at en del af spillerne bor. Bemærk, at der findes tre andre Radisson hoteller i byen, men det er altså kun Latvija, der er officielt for turneringen. Det kan i det hele taget anbefales at finde noget omkring Esplanade-parken, som ligger lige uden for den gamle bydel i retning af arenaen. Der er både god og lidt grøn udsigt og kort afstand til stort set alt i byen. Andre hoteller i Riga kan findes her.

Hvordan kommer jeg til Riga?

Der er direkte flyvninger fra København til Riga med både Norwegian og Air Baltic (SAS/Eurobonus partner). Flyvetiden er på ca. 1 time og 25 minutter.

Lufthavnen ligger lidt vest for byen. Bus til bymidten tager ca. en halv time og koster 2 Euro. Alternativt kan man tage en taxa, som koster ca. 15 Euro for en 15 minutters køretur ind til byen. Såvel offentlig transport som taxakørsel er generelt meget billigt i Riga.