Masters 2018 er en af Snooker-verdenens såkaldte Triple Crown-turneringer – svarer lidt til en Grand Slam i Tennis eller en Major i Golf. Turneringen er en invitationsturnering, som består af verdens 16 absolut bedste spillere. Man er således garanteret snooker i verdensklasse allerede fra første runde. Og London er nemt at komme til. Både blandt spillere og fans går denne turnering for at være den fedeste af alle årets snooker-turneringer, kun overgået af VM.

Hvor spilles turneringen?

Masters 2018 spilles i det populære “Ally Pally”, Alexandra Palace, fra 1873. Stedet ligger i grønne omgivelser i det nordlige London imellem Wood Green og Muswell Hill. Nærmeste undergrundsstation, Wood Green, ligger ca. 20 minutters gang derfra og herfra kan man med Piccadilly-linien komme direkte til centrum af London (fx Covent Garden og Piccadilly Circus) på ca. 20 minutter. Lidt tættere på ligger togstationen Alexandra Palace med forbindelser til den store Kings Cross station, ligeledes i centrum af byen. Det er ganske nemt at finde fra stationen til Alexandra Palace – der går en vej direkte gennem parken.

Hvornår spilles turneringen?

Turneringen spilles fra 14. januar til 21. januar 2018. Der spilles hele turneringen igennem kun med et bord ad gangen, og til og med semifinalerne spilles kampene som bedst af 11 i løbet af en session. Kampene i 1. runde spilles fra den 14 til og med den 17. januar, som regel med en kamp kl. 13 lokal tid og en kamp kl. 19 lokal tid. Den 18-19. januar spilles de fire kvartfinaler, og den 20. januar spilles så de to semifinaler. Søndag den 21. januar er det så tid til finalen i Masters 2018 (bedst af 19 frames over to sessioner) – en finale som ofte bliver overværet af en række kendte sportsstjerner, skuespillere og tv-personligheder.

Hvor køber jeg billetter til Masters 2018 og hvad koster de?

Billetterne blev sat til salg mandag den 23. januar 2017 og kan købes via World Snooker. Der sælges normalt både normale billetter og de mere eksklusive VIP-billetter og Platinum billetter (sidstnævnte dog kun til den afgørende finalesession). Både VIP og Platinum giver på forskellig vis adgang til at møde en eller flere legender, nogle af de bedste pladser i salen, mad og drikkevarer, adgang til lounge osv. – men de er heller ikke billige.

Priserne går fra 16 engelske pund (cirka 140kr) for en session i første runde og op til 46 engelske pund (ca. 400 kr.) for sidste og afgørende session på finaledagen. Heldagsbilletter går fra 21 pund (1. runde kampene mandag til onsdag) og op til 76 pund for finaledagen. VIP og Platinum-billetter går fra £125 (for en eftermiddagssession i kvartfinalerne) til £185 for en platinum-billet til den afgørende finalesession, som så til gengæld også garanterer en eksklusiv oplevelse til en af Snooker-sportens fineste turneringer. En heldags VIP-billet til finalesøndagen ved Dafabet Masters 2018 koster £295, men så er der også fri bar og pindemader i pausen.

Hvor kan jeg bo i nærheden af Masters 2018?

Alexandra Palace hvor Masters 2018 bliver spillet

Alexandra Palace hvor Masters 2018 bliver spillet

Der findes mindre hoteller – nærmest Bed and Breakfasts – indenfor 1-2km af Alexandra Palace, men det bedste bud er nok at finde et hotel nærmere centrum og tæt på Picadilly-undergrundslinien, som stopper tæt på spillestedet, og som kører meget ofte. En mulighed er et af de mange hoteller omkring Russell Square. Russell Square ligger i gåafstand til mange af Londons seværdigheder, men er også godt forbundet med buslinjer og undergrundsstationen Russell Square, hvorfra der er direkte forbindelse til Wood Green ved Alexandra Palace. For et charmerende 4-stjernet hotel kan man fx vælge Russell Hotel, men der ligger ret mange – også billigere – hoteller ved Russell Square. Priserne går fra 700-800 kr per nat for et enkeltværelse eller lidt over 1000 kr per nat for et dobbelt-værelse. Bemærk, at man i England typisk betaler per værelse og ikke efter hvor mange der bor på værelset. Til gengæld skal morgenmaden ofte betales oveni. Du kan booke dit London-hotel på booking.com.

Hvordan kommer jeg til London?

Der er dagligt mange flyafgange fra Københavns Lufthavn (Kastrup) til alle Londons større lufthavne Heathrow, Gatwick, Luton og Stanstead. Regn med cirka én til halvanden times transport fra lufthavnen til selve London, afhængigt af hvor præcist du skal hen. Der kræves ikke visum eller lignende for indrejse i England, men du skal igennem paskontrol.

Af flyselskaber med regelmæssige afgange fra Danmark til London kan nævnes SAS, Norwegian, Easyjet og (billigst) Ryanair

Fra Heathrow går undergrundslinien Piccadilly direkte til centrum (ca. 1 time), og kører i øvrigt videre til Wood Green nær Alexandra Palace. Man kan også tage et hurtigtog på 15 minutter til Paddington-stationen, men det er noget dyrere.

Fra Stanstead kører Stanstead Express hvert kvarter til Liverpool Street-stationen i den østlige del af Londons centrum (ca. 45-50 minutter). Der kører også diverse busser.

Fra Gatwick kører der toge til London-stationerne Victoria og St. Pancras (ca. 30-60 minutter), foruden busser som tager cirka det dobbelte.

Fra Luton kan man tage en shuttlebus fra lufthavnen til togstationen Luton Parkway, hvorfra der kører direkte toge til St. Pancras i det centrale London (og i gåafstand til fx. Russell Square). Regn med ca. 1 time fra afgang fra lufthavnen til du er i London centrum.

Alle de nævnte togstationer i London har gode undergrundsforbindelser for videre transport.