Årets Haikou World Open i Kina havde deltagelse af en lang række verdensstjerner, med verdens-3’eren Ding Junhui som forhåndsfavorit til at tage sejren på hjemmebane. Ding røg imidlertid ud allerede i tredje runde, og finalen kom i stedet til at stå mellem Mark Selby og Shaun Murphy!

Turneringen blev endnu engang spillet på ferieøen Hainan, som udgør den absolut sydligste del af Kina. Klimaet krævede en vis tilpasning hos spillerne, og bl.a. Mark Selby valgte under turneringen at spille med handsker på grund af den høje luftfugtighed, som gav problemer med grebet på køen.

Første runde bød kun på enkelte mindre overraskelser. Stephen Maguire tabte en tæt kamp 5-4 til Thepchaiya Un-Nooh, som i 2. runde slog Higginson, før han mødte sin overmand i Graeme Dott. Indiens førende spiller, Pankaj Advani, slog Kinas tredjebedste, Xiao Guodong, med samme tætte cifre. Endelig tabte Joe Perry 5-1 til en af sæsonens højdespringere, norsk-engelske Kurt Maflin, som gik videre til at slå Ali Carter (5-2) før også han måtte forlade turneringen med 5-3 nederlag til Mark Joyce i 3. runde.

I anden runde måtte bl.a. Milkins, Bingham og Barry Hawkins sige farvel efter nederlag til formstærke Alan McManus, Dominic Dale og Mark Joyce.

Tredje runde blev endestationen for de kinesiske favoritter Liang Wenbo og Ding Junhui, som tabte til de senere finalister Selby og Murphy. Verdensranglistens nr. 1 Neil Robertson nåede heller ikke videre efter nederlag til den herefter eneste tilbageværende kineser (dog fra Hong Kong) Marco Fu. Den mest mindeværdige kamp fra runden blev Trump – Higgins, som startede med fire hurtige frames til Trump, heraf to med 100-breaks. Efter den korte mid-session pause var Higgins imidlertid som forvandlet, og han kunne føje endnu et imponerende comeback til en i forvejen lang liste. Han tog de næste fem frames med breaks på 104, 89, 90, 124 og 63, og Trump kunne bagefter tørt konstatere på Twitter, at han (Trump) aldrig før har spillet så godt – og tabt!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=GQpzKbVQPtc]

Kvartfinalen blev endestation for Higgins, McManus og Joyce, men den kamp, man husker, er Dotts ekstremt tætte 4-5 nederlag til Murphy, som endte 66-79 i sidste og afgørende frame. Første semifinale mellem Allen og Murphy blev 6-4 til sidstnævnte. I den anden semifinale lagde Selby ud med fire frames i rap mod Marco Fu, og han kom også på 5-1, før Fu tog tre i træk med et break på 104 i niende frame. Derefter tog Selby matchen i tiende frame som altså også endte 6-4.

Finalen mellem de to gode venner Mark Selby og Shaun Murphy blev domineret af “Magikeren” Murphy, som ser ud til at nærme sig tidligere tiders styrke. Han kom på 4-0, før Selby iværksatte et minicomeback til 4-2. I  syvende frame lavede Murphy næsten en century (højeste break på 98), før han i ottende og niende frames lavede et par fuldblods (105 og 112). Så stod det 7-2. Derefter gik det lidt frem og tilbage mellem de to sympatiske englændere, men der blev aldrig rigtig tvivl om, hvem der skulle vinde årets World Open. Slutresultat: 10-6 til Shaun Murphy.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4S6BzYTurHU] [youtube https://www.youtube.com/watch?v=8sc4IF2UyM4]

Nu er der en uges turneringspause, før årets PTC Grand Finals skal afgøres i Preston nord for Manchester 25-29. marts (ja, finalen er en lørdag!). Da webmasteren på denne side selv skal over og se finaledagen, vil der blive postet stemningsbilleder fra denne turnering i slutningen af måneden. Derefter er det China Open tid, og lørdag den 19. april starter så årets største tilbagevendende begivenhed, VM i the Crucible!