Årets anden uge har været domineret af første og andet gruppespil i den eksklusive – og lidt specielle – turnering Championship League, som blev spillet uden publikum på Crondon Park i Essex. Turneringen har budt på årets første 147 og på et par overraskende vindere.

Turneringen, som man har kunnet følge på forskellige betting/bookmaker-sider på nettet, har ligeledes tjent som sidste opvarmning til sæsonens anden Triple Crown-turnering, den prestigefulde invitationsturnering The Masters, som starter i dag, Søndag, med deltagelse af den absolutte verdenstop.

Som optakt til CLS og Masters valgte World Snooker at præsentere en artikel om en ny og strømlinet Shaun Murphy, som har fulgt en stram diæt i de seneste fem måneder, og som nu er absolut fit for fight op til Masters-turneringen, hvor han med en sejr i år kan blive en af få, som har vundet the Triple Crown (UK Championship, Masters og VM, dog ikke nødvendigvis i samme år). Og noget tyder på, at Murphy virkelig er i form, for i sin 3-2 sejr over Mark Davis i andet gruppespil lavede han sæsonens første 147, som samtidig er hans anden i karrieren – og den første i CLS-turneringen nogensinde.

Turneringssejren kunne han dog ikke snuppe i denne omgang – første gruppespil blev vundet af Robert Milkins over Judd Trump, og andet gruppespil blev vundet af Joe Perry – også over Judd Trump! Det kunne lade sig gøre på grund af turneringens lidt specielle struktur, hvor den tabende finalist og nogle af de øvrige spillere i gruppen går videre til næste gruppespil, som så tilføres et par nye spillere udefra. Finalevinderne kvalificerer sig direkte til den store finale i marts. Så to finalenederlag til Judd Trump på tre dage som optakt til The Masters, og efterhånden lang tid siden Trump har vundet en turnering.

Nu er det så Masters tid – verdens 16-18 bedste møder hinanden i Londons Alexandra Palace. Mark Selby er forsvarende mester, og han er helt sikkert ude på revance, efter at Neil Robertson slog ham i finalen i UK Championship for lidt over en måned siden. Selby tog selv Masters-trofæet fra netop Robertson sidste år, og kampene mellem de to har efterhånden udviklet sig til moderne klassikere. Selby burde være mest sulten efter at vinde, men på den anden side har Robertson spillet en helt fantastisk sæson indtil videre og har allerede nu – med flere store turneringer tilbage – slået rekorden for flest centuries på en sæson. Det bliver tæt – og det bliver Snooker i verdensklasse.