Ugen i Snooker har budt på tredje og fjerde gruppespil i Championship League Snooker og på lyn-snookerturneringen 888casino.com Snooker Shoot-out. Derudover har Ronnie the Rocket fået endnu en bøde af World Snooker, og det er blevet annonceret af UK Championship fortsat spilles i York.

For Judd Trump var tredje gang lykkens gang i denne uge, da han efter nederlag i finalen i første og andet CLS gruppespil endelig vandt finalen i tredje gruppespil med en 3-0 sejr over Ryan Day. Han slog på vejen til finalen Matthew Stevens, Graeme Dott og Shaun Murphy. I fjerde gruppespil gik sejren til en fuldstændig suveræn Stephen Maguire, som vandt alle sine otte kampe – og som i gruppefinalen slog verdens nr. 1 Neil Robertson med 3-0 på kun 24 minutter! Trump og Maguire kan dermed slutte sig til Joe Perry og Ricky Walden, som kvalificerede sig under de første to gruppespil tidligere på måneden.

Derefter var det tid til tre dages Snooker Shoot-out. Shoot-out er på grund af sit format, hvor hver kamp kun varer én frame og der er tid på hvert enkelt stød, altid helt uforudsigeligt. Regerende mester fra 2013 var Martin Gould, som også er lidt af en specialist i de små, hurtige turneringer.

Gould kunne dog ikke gentage sidste års succes. Han røg ud allerede i første runde med et nederlag til Zhang Anda. Også Selby, Maguire, Mark Williams, Walden, Milkins og Higgins røg ud tidligt i turneringen. En interessant kamp i første runde var Rory McLeod mod Peter Ebdon. Begge spillere er kendt for meget langsommeligt spil, og kampens enlige frame blev da også både tæt og med forholdsvis lave scores. McLeod vandt med 36-35, hvilket var den tredjelaveste winning score i samtlige 32 kampe i første runde – han røg ud i anden runde med et klart 85-9 nederlag til Matthew Selt.

Efter en kort og hektisk turnering endte “Spaceman” Dominic Dale med at stå i finalen mod Stuart Bingham. Vinderen af kampen og de 32.000 pund blev Dominic Dale som efter et minuts tid fik gang i scoringen, og med et nydeligt break på 61 pts efter ca. 5 minutter og 40 sekunder gjorde sig selv til favorit. Bingham kom imidlertid til bordet og lavede hurtigt 15 pts – men kiksede så en forholdsvis nem pink, og så stod der Dale på resten. Den altid populære Dale underholdt efter sejren publikum med at synge et par strofer af Sinatras “My Way” til stor hyldest fra de mange fremmødte.

Og så var det i øvrigt også ugen, hvor Ronnie O’Sullivan blev idømt bøder på i alt £7.000 (ca. 65.000 kroner) for at have markeret sig med nogle uheldige bemærkninger om bl.a. match-fixing og doping på Twitter i efteråret 2013, samt for at have opført sig ubehøvlet over for en dommer i kvalifikationen til German Open i december, hvor han overraskende tabte 5-4 til den thailandske spiller Un-Nooh.

Under de sidste dage af Masters-turneringen i sidste uge, blev det i øvrigt offentliggjort at UK Championship – en af de tre helt store turneringer – også i de kommende år vil blive spille i Barbican-centeret i York. York har traditionelt været en populær by at spille i, men sidste år var der en del spillere som klagede over forholdene, efter at turneringen var blevet udvidet til hele 128 spillere i første runde. World Snooker har nu meldt ud, at de vil se på, hvordan de kan gøre forholdene for spillerne bedre, så Barbican Centre i York kan fortsætte som vært for UK Championship i de kommende år. York er en skøn by, især i julemåneden, og UK Championship er en af de mest stemningsfulde og store turneringer, så et besøg hertil kan virkelig anbefales!

 Næste uge er det tid til den store tyske ranking turnering German Masters, som starter på onsdag (29. januar). Regerende mester er Ali Carter, som i første runde møder Dechawat Poomjaeng.