German Masters i Berlin bød på et par gevaldige overraskelser i de første runder. Den regerende mester Ali Carter røg ud i første runde til den farverige thailænder Poomjaeng. Formstærke Bingham tabte 5-2 til Peter Lines, og Mark Allen tabte til verdensranglistens nr. 41 Anthony McGill.

I anden runde gik det ud over forhåndsfavoritterne Selby og Neil Robertson, som tabte til henholdsvis Kurt Maflin og Tian Pengfei. John Higgins, som ellers så stærk ud i Masters-turneringen, tabte til den nykårede Shoot-Out mester Dominic Dale. Matthew Stevens så ud til at gå videre med en 4-1 føring mod Shaun Murphy, med tabte alligevel med 5-4, hvilket bragte minder tilbage om hans tidligere nederlag til samme Murphy ved VM i 2005 og 2007, hvor han også tabte efter at have været foran med 10-6 (finalen 2005) og 11-5 (kvartfinalen i 2007). Den tidligere top-ti spiller, sheriffen af Pottingham Anthony Hamilton, fik en OK turnering efter lang tørke i de større ranking turneringer, og med sejre over Michael White og Peter Lines, nåede han tredje runde, hvor han dog måtte se sig slået af Ryan Day.

Med Robertson, Selby, Bingham og Murphy ude måtte Ding Junhui påtage sig favoritværdigheden efter to 5-1 sejre, men også Judd Trump havde fundet storformen frem med klare sejre på 5-1 (over Mark Williams) og 5-0 (mod Noppon Saengkham). Og efter respektive semifinalesejre over Day og Lawler stod finalen mellem netop Ding og Judd.

Finalen så ud til at blive en spændende forestilling – to af verdens bedste spillere i topform, og efter første session var stillingen da også 4-4. Men i anden session tog Ding fra og kom hurtigt på 7-4. Efter en trøsteframe til Trump færdiggjorde Ding arbejdet og vandt med 9-5. Det er hans fjerde større ranking-sejr i sæsonen – kun Stephen Hendry har tidligere vundet lige så meget på en sæson (i 1990/91), men da der blev spillet færre turneringer dengang, kan de to præstationer ikke helt sammenlignes. Ding har dog stadig chancen for tre mere, i Newport (til Welsh Open), Haikou (World Open) og i Sheffield (til VM).

I denne uge er der tid til Gdynia Open, årets sidste turnering på den europæiske del af PTC-turen, som starter på torsdag den 6. februar.