Årets sidste turnering på European Players Tour blev spillet i Østersøbyen Gdynia. Shaun Murphy lavede sit max break nummer to på under en måned og mødte i finalen Fergal O’Brien i dennes første ranking finale siden nederlaget til Maguire i Northern Ireland Trophy i 2007. Overmagten var dog for stor for ireren, og Murphy vandt finalen klart med 4-1.

Turneringen, som blev spillet for anden gang, bød på flere overraskelser og på et bemærkelsesværdigt “jubilæum”, i det Mark King i sin førsterunde kamp mod Chris Norbury lavede sit 100 break nummer 100 med et break på præcis 100.

Verdensranglistens nr. 19 Matthew Stevens røg ud i første runde med 4-1 nederlag til upåagtede Allan Taylor (omkring nr 115 på ranglisten). Nummer 1 og 2, Robertson og Selby, røg ud i anden runde til Alan McManus og Anthony Hamilton. I tredje runde sendte McManus tidligere verdensmester Graeme Dott ud, og ellers formstærke Dominic Dale røg samme vej i sin kamp mod den senere finalist Fergal O’Brien.

Lodtrækningen og resultaterne flaskede sig således, at det i kvartfinalerne stod klart, at en af finalisterne skulle findes et stykke uden for favoritrækkerne, i det de to sidste kvartfinaler stod mellem  Alfie Burden og Sam Baird, og Zhang Anda og Fergal O’Brien. Og med sejre over Anda og Baird blev det O’Brien som trak det længste strå. Ireren var dermed nået hele vejen til finalen i en ranking turnering efter sejre over forholds nemme modstandere som Alex Davies, Tony Drago, Dominic Dale (som undtagelsen), Alan McManus og de nævnte Baird og Anda. Den anden finalist, Shaun Murphy, skulle kæmpe noget hårdere for finalepladsen og slog på sin vej Jamie O’Neill, Stuart Bingham, Tian Pengfei, Jamie Jones, Stephen Maguire og Matthew Selt.

Finalen blev domineret af Murphy som ikke gav O’Brien mange chancer. Han sluttede endda af med et bemærkelsesværdigt 100-break uden at putte sort en eneste gang – det ses alligevel ikke så tit. Kampen endte 4-1 og Murphy meldte sig dermed ind i kampen om VM om et par måneder.

Dette var i øvrigt også ugen, hvor det begyndte at rygtes, at den planlagte PTC-finaleturnering i Bangkok formentlig bliver flyttet pga sikkerhedssituationen i Thailand. Nyt spillested offentliggøres snarest.

Næste uge bliver forholdsvis stille – eneste arrangement i kalenderen er det tilskuerløse Championship League gruppespil 5 og 6 på Crondon Park Golf & Country Club, som kan ses på Sky Sport og visse bookmakeres streaming-tjenester. Næste større turnering er Welsh Open, som begynder den 19. februar i Newport, Wales.