For syvende gang i træk og tolvte gang i alt spilles UK Championship i 2017 i Barbican Centre i den gamle vikingeby York. Som en af de kun tre Triple Crown turneringer er UK Championship i den absolute top af snooker-turneringer, og det er som regel eliten, der når frem til de afgørende kampe. 

Hvor spilles turneringen?

Foto af indgangen til Barbican i York hvor UK Championship i snooker også blev spillet i 2015

UK Championship spilles i 2016 endnu engang i Barbican i York

Turneringen, som det har været tilfældet siden 2011, endnu engang i Barbican Centre, lige uden for Yorks gamle bymur og 10 minutters gåtur fra bymidten. Byen York byder på nogle af Englands ældste gader og bygninger, et af landets bedste julemarkeder og katedralen York Minster, som er en af Nordeuropas største. Der er også masser af chokoladespecialiteter, spøgelsesture og et væld af andre arrangementer for hele familien. Af samme årsag er der en god idé at være i rigtig god tid med booking af hotel, da byen er meget populær og ikke helt billig i december.

Læs om webmasterens tur til UK Championship i 2015.

Hvornår spilles turneringen?

Turneringen spilles fra 28. november til 10. december 2017. Turneringen har 128 deltagere. I første og anden runde spilles normalt på otte samtidige borde, fire borde i tredje runde, to borde i fjerde runde og kvartfinalerne, og i semifinalerne og finalen (naturligvis) kun på et. Til og med semifinalerne spilles normalt bedst af 11 frames og i finalen bedst af 19.

Hvor køber jeg billetter til UK Championship 2017 og hvad koster de?

Billetsalget til UK Championship begynder den 5. december 2016 kl. 10:00 (dansk tid). Det er en god idé at være rigtig hurtigt ude, hvis man vil have billetter til finaler og semifinaler.

Heldagsbilletter til den første runde (128 spillere) koster formentlig i omegenen af 11-13 pund. Heldagsbilletter til 2-4. runde koster mellem £26 og £28. Kvartfinalebilletter koster  ca. £38, billetter til semifinalerne £53 og en heldagsbillet til finalen koster £63. Hvis man kun vil se en enkelt session om dagen, er det også muligt at købe billigere billetter til det. Der er mulighed for at få billetter til de første spilledage med helt op til 50% rabat, hvis man køber i god tid.

Billetter til UK Championship 2017 kan købes fra 5. december 2016, kl. 10:00 fra York Barbicans billetkontor.

Hvor kan jeg bo i nærheden af UK Championship?

Der ligger mange hoteller i York, som er en af Englands mest populære turistbyer af den lidt mere eksklusive slags.  Tættest på Barbican ligger det 4-stjernede Novotel York, som en del af spillerne, arrangørerne og journalisterne, der er med til UK Championship, normalt bruger som base. Webmaster boede på hotellet i 2013 og mødte dér Mark Selby og Stuart Bingham. I 2015 var vi tilbage, og fik da fornøjelsen af Stephen Hendry, John Parrot, Ken Doherty, Martin Gould, Selby m.fl. Man kan være heldig at få en sludder med dem i baren, mens man venter på elevatoren eller endda til morgenmaden. Ligeledes tæt på, og lige ved siden af bymuren, ligger det gode 3-stjernede No. 71. Ingen af dem er specielt billige, da York altid er meget velbesøgt i december pga julemarkederne. Men hvis man booker i god tid, kan man som regel også få det til en rimelig pris. Find og book disse og andre York hoteller ved at klikke findes her.

Hvordan kommer jeg til York?

Easyjet og SAS har daglige flyvninger fra København til Manchester – flyvetiden er ca. 2 timer og prisen kan med begge selskaber fås ned til under 1000 kr retur, hvis man bestiller i rimelig tid eller i forbindelse med et tilbud. Fra Manchester Lufthavn kan man tage toget TransPennine Express direkte til York – det tager mellem halvanden og to timer. Billetter kan fås ned til ca. 100 kroner per vej ved forudbestilling i god tid – ellers koster det ca. 300 kroner. Togbilletter kan forudbestilles, betales og printes via www.tpexpress.co.uk.

Fra Billund lufthavn flyver British Airways to gange dagligt til Manchester, men billetterne er halvdyre. Fra Jylland kan man også overveje at flyve fra Hamburg, hvor EuroWings har daglige afgange og EasyJet flyver nogle gange om ugen.