I 2018 spilles der for trettende gang UK Championship i den fantastisk smukke og stemningsfyldte by York. UK Championship er en af snookerens tre Triple Crown-turneringer, og en af de turneringer, som spillerne allerhelst vil vinde. Og det er ikke svært at komme til York, selvom det kan se lidt fjernt ud på landkortet. Regerende mester er The Rocket Ronnie O’Sullivan, som i 2017 slog Shaun Murphy med 10-5 i finalen.

Hvor spilles UK Championship 2018?

Foto af indgangen til Barbican i York hvor UK Championship i snooker også blev spillet i 2015

UK Championship spilles i 2018 endnu engang i Barbican Centre i York

Turneringen spilles endnu engang i Barbican Centre, lige uden for Yorks gamle bymur og 10 minutters gåtur fra bymidten. Byen York byder på nogle af Englands ældste gader og bygninger, et af landets bedste julemarkeder og katedralen York Minster, som er en af Nordeuropas største. Der er også masser af chokoladespecialiteter, spøgelsesture og et væld af andre arrangementer for hele familien. Byen har endda 3 Harry Potter-butikker indenfor 20 minutter af hinanden – det må være en verdensrekord. Af samme årsager er der imidlertid en god idé at være i rigtig god tid med booking af hotel, da byen er meget populær og ikke helt billig i december. Venter du til sidste øjeblik, kan det være decideret svært overhovedet at finde et ledigt hotel, selvom byen har en del.

Læs om webmasterens tur til UK Championship i 2015.

Hvornår spilles turneringen?

Turneringen spilles fra 27. november til 9. december 2018. Turneringen har 128 deltagere. I første og anden runde spilles normalt på otte samtidige borde, fire borde i tredje runde, to borde i fjerde runde og kvartfinalerne, og i semifinalerne og finalen (naturligvis) kun på et. Til og med semifinalerne spilles normalt bedst af 11 frames og i finalen bedst af 19.

Hvor køber jeg billetter til UK Championship 2018 og hvad koster de?

Billetsalget til UK Championship begyndte den 11. december 2017. Det er per 21. december 2017 stadig muligt at få billetter til finale og semifinale med plads på balkonen, men alle pladser lige omkring bordet blev lynhurtigt udsolgt.

Heldagsbilletter til den første runde (128 spillere) koster i omegenen af 13 pund. Heldagsbilletter til 2-4. runde koster ca. £30, men kan netop nu fås fra kun £15 som et “Early Bird”-tilbud. Kvartfinalebilletter koster  ca. £54, billetter til semifinalerne £70 og en aftenbillet til den afgørende finalesession koster ca. £50. Hvis man kun vil se en enkelt session om dagen, er det også muligt at købe billigere billetter til det. Der er mulighed for at få billetter til de første spilledage med helt op til 50% rabat, hvis man køber i god tid.

Billetter til UK Championship 2018 kan købes fra York Barbicans billetkontor.

Hvor kan jeg bo i nærheden af UK Championship?

Der ligger mange hoteller i York, som er en af Englands mest populære turistbyer af den lidt mere eksklusive slags.  Tættest på Barbican ligger det 4-stjernede Novotel York, som en del af spillerne, arrangørerne og journalisterne, der er med til UK Championship, normalt bruger som base. Webmaster boede på hotellet i 2013 og mødte dér Mark Selby og Stuart Bingham. I 2015 var vi tilbage, og fik da fornøjelsen af Stephen Hendry, John Parrot, Ken Doherty, Martin Gould, Selby m.fl. Man kan være heldig at få en sludder med dem i baren, mens man venter på elevatoren eller endda til morgenmaden. Ligeledes tæt på, og lige ved siden af bymuren, ligger det gode 3-stjernede No. 71. Ingen af dem er specielt billige, da York altid er meget velbesøgt i december pga julemarkederne. Men hvis man booker i god tid, kan man som regel også få det til en rimelig pris. Find og book disse og andre York hoteller ved at klikke findes her.

Hvordan kommer jeg til York?

Easyjet og SAS har daglige flyvninger fra København til Manchester – flyvetiden er ca. 2 timer og prisen kan med begge selskaber fås ned til under 1000 kr retur, hvis man bestiller i rimelig tid eller i forbindelse med et tilbud. Fra Manchester Lufthavn kan man tage toget TransPennine Express direkte til York – det tager mellem halvanden og to timer. Billetter kan fås ned til ca. 100 kroner per vej ved forudbestilling i god tid – ellers koster det ca. 300 kroner. Togbilletter kan forudbestilles, betales og printes via www.tpexpress.co.uk.

Fra Billund lufthavn flyver British Airways to gange dagligt til Manchester, men billetterne er halvdyre. Fra Jylland kan man også overveje at flyve fra Hamburg, hvor EuroWings har daglige afgange og EasyJet flyver nogle gange om ugen.