Verdensmesterskabet i Snooker spilles i 2016 endnu engang i Snookerens hovedstad, Crucible-teatret i midt-engelske Sheffield. Verdens 16 bedst rangerede spillere, samt 16 kvalifikationsspillere, spiller allerede fra første runde bedst af 19 frames, og finalen spilles over to dage bedst af massive 35 frames. Regerende mester er overraskelsen Stuart Bingham, som i finalen slog forhåndsfavoritten Shaun Murphy. Billetsalget åbnede mandag den 4. maj.

Hvor spilles turneringen?

VM i Snooker 2016 spilles i Crucible-teateret i centrum af Sheffield, kun et par hundrede meter fra togstationen og tæt på alle seværdigheder. Teatret har siden 1977 fungeret som vært for Snooker VM, hvilket har været med til at give Sheffield titlen som verdens Snooker-hovedstad. Turneringen spilles også i Sheffield i 2017, og Snooker-bossen Barry Hearn har tidligere udtalt, at han håber, at Snooker-VM vil blive spillet i Sheffield for evigt.

 

Hvornår spilles turneringen?

Turneringen spilles fra 16. april til 2. maj 2016, og den har 32 deltagere. Der spilles på to borde samtidigt til og med kvartfinalerne den 27. april. I første runde (16-21. april) spilles bedst af 19 frames, i anden runde (21-25. april) og kvartfinale (26-27. april) bedst af 25 frames, semifinaler (28-30. april) bedst af 33 frames og finalen (1-2. maj) bedst af 35 frames.

Hvor køber jeg billetter og hvad koster de?

Billetterne kan købes online hos Sheffield Crucible.

Billetterne koster fra £17 for en standardbillet til en hverdags- og formiddagssession i 1. runde og op til £75 for en standardbillet til den 4. og formentlig sidste finalesession mandag aften den 4. maj. Der udbydes som udgangspunkt ikke heldagsbilletter. Vil man se hele den sidste finaledag, skal man altså af med £60 (for eftermiddagssessionen) plus £75 (for aftensessionen) – men det bliver altså heller ikke større inden for snooker!

Hvor kan jeg bo i nærheden af turneringen?

Der ligger en del hoteller i Sheffield relativt tæt på Crucible-teatret, som ligger ret centralt., blandet anden de 4-stjernede Novotel og Mercure, som også bruges af World Snooker. (Semi)Finalisten Stuart Bingham roste Mercure for deres service under 2015-turneringen. Rejser man på stramt budget er budget-kæden Premier Inn et godt valg. Andre Sheffield hoteller kan findes her.

Hvordan kommer jeg til Sheffield?

Easyjet og SAS har daglige flyvninger fra København til Manchester – flyvetiden er ca. 2 timer og prisen (med EasyJet) under 1000 kr retur, hvis man bestiller i rimelig tid. Fra Manchester Lufthavn kan man tage toget TransPennine Express en gang i timen direkte til Sheffield – det tager ca. en time og et kvarter, og koster omkring 200 kroner per vej. Togbilletter kan forudbestilles, betales og printes via www.tpexpress.co.uk.