Verdensmesterskabet i Snooker spilles i 2017 endnu engang i Snookerens hovedstad, Crucible-teatret i engelske Sheffield. Verdens 16 bedst rangerede spillere, samt 16 kvalifikationsspillere, spiller allerede fra første runde bedst af 19 frames, og finalen spilles over to dage bedst af massive 35 frames. Billetsalget åbner mandag den 2. maj, og man skal være meget tidligt ude, for at få billetter til finalen!

Klik her for at læse om billletter, datoer osv. for VM i Snooker 2018

Hvor spilles turneringen?

VM i Snooker trofæet foran the Crucible i Sheffield

VM i Snooker trofæet foran the Crucible i Sheffield

VM i Snooker 2017 spilles i det intime Crucible-teater i centrum af Sheffield, kun et par hundrede meter fra togstationen og tæt på alle seværdigheder. Teatret har siden 1977 været hjemsted for Snooker VM, hvilket har været med til at give Sheffield titlen som verdens Snooker-hovedstad. Snooker-bossen Barry Hearn har tidligere udtalt, at han håber, at Snooker-VM vil blive spillet i Sheffield for evigt, og et Snooker-VM vil heller aldrig føles helt rigtit, hvis det ikke spilles netop her. En stor del af byen står i øvrigt i snookerens tegn i tiden omkring VM, og der er også forskellige arrangementer for publikum i og omkring selve turneringen.

 

Hvornår spilles VM i Snooker 2017?

Turneringen spilles fra 15. april til 1. maj 2017, og den har 32 deltagere. Der spilles på to borde samtidigt til og med kvartfinalerne den 26. april. I første runde (15-20. april) spilles bedst af 19 frames, i anden runde (20-24. april) og kvartfinale (25-26. april) bedst af 25 frames, semifinaler (27-29. april) bedst af 33 frames og finalen (30. april – 1. maj) bedst af 35 frames.

Hvor køber jeg billetter til Snooker VM 2017 og hvad koster de?

Billetterne kan købes online hos World Snookers Crucible website fra mandag den 2. maj kl. 10:00 (dansk tid).

Billetterne koster fra £20 for en standardbillet til en hverdags- og formiddagssession i 1. runde og op til £80 for en standardbillet til den 4. og formentlig sidste finalesession mandag aften den 1. maj. Der udbydes som udgangspunkt ikke heldagsbilletter. Vil man se hele den sidste finaledag, skal man altså af med £160 – men det bliver altså heller ikke større inden for snooker! Hvis du vil have en chance for at få finalebilletter bør du sidde klar på slaget 10:00 (dansk tid), mandag den 2. maj 2016, da billetterne forsvinder LYN-hurtigt.

Hvor kan jeg bo i nærheden af turneringen?

Der ligger en del hoteller i Sheffield relativt tæt på Crucible-teatret, som ligger ret centralt., blandet anden de 4-stjernede Novotel og Mercure, som også bruges af World Snooker. (Semi)Finalisten Stuart Bingham roste Mercure for deres service under 2015-turneringen. Rejser man på stramt budget er budget-kæden Premier Inn et godt valg. Andre Sheffield hoteller kan findes her.

Hvordan kommer jeg til Sheffield?

Easyjet og SAS har daglige flyvninger fra København til Manchester – flyvetiden er ca. 2 timer og prisen (med EasyJet) under 1000 kr retur, hvis man bestiller i rimelig tid. Fra Manchester Lufthavn kan man tage toget TransPennine Express en gang i timen direkte til Sheffield – det tager ca. en time og et kvarter, og koster omkring 200 kroner per vej. Togbilletter kan forudbestilles, betales og printes via www.tpexpress.co.uk.