Billetter til VM i Snooker i The Crucible i Sheffield er blandt de mest eftertragtede i sportens verden. Der blev stort set udsolgt på under 48 timer, da billetterne til 2018-VM blev sat i gang i maj 2017. Det gælder derfor om at være lynhurtig, hvis man vil sikre sig adgang til snooker-sportens helligste haller. Læs mere om VM i Snooker 2019  – og om hvordan, du får billetter – herunder.

Hvor spilles turneringen?

VM i Snooker trofæet foran the Crucible i Sheffield

VM i Snooker trofæet foran the Crucible i Sheffield

VM i Snooker 2019 spilles for 42. gang i det intime Crucible-teater i centrum af Sheffield. Og der vil det blive spillet indtil i hvert fald 2027, da ejeren af World Snooker, Barry Hearns, i april 2017 underskrev en aftale med byen Sheffield om at spille de næste ti VMer i byen. Så er det på plads, og det flugter godt med, at Hearns tidligere har udtalt, at han håber, at Snooker-VM vil blive spillet i Sheffield for evigt. En stor del af byen står i øvrigt i snookerens tegn i tiden omkring VM, og der er også forskellige arrangementer for publikum i og omkring selve turneringen, så det er virkelig guf for enhver snooker-elsker.

 

Hvornår spilles VM i Snooker 2019?

Verdensmesterskabet spilles fra 20. april til 6. maj 2019, og det har 32 deltagere – de 16 bedste i verden plus 16, der skal igennem en opslidende kvalifikationsturnering umiddelbart op til VM. Der spilles på to borde samtidigt til og med kvartfinalerne. I første runde spilles bedst af 19 frames, i anden runde og kvartfinale bedst af 25 frames, semifinaler er bedst af 33 frames og finalen er, som altid, bedst af 35 frames.

Hvor køber jeg billetter til Snooker VM 2019 og hvad koster de?

Billetterne til VM i 2019 bliver sat til salg på nettet mandag den 7. maj 2018, kl. 10:00 (dansk tid). Som noget nyt, vil det i år være muligt at købe billetter på stedet i Sheffield allerede dagen før, søndag den 6. maj. Det er dog kun en tredjedel af billetterne, der vil blive solgt på den måde.

Billetterne kostede i 2018 mellem £22-37 for en standardbillet til en hverdagssession – prisen varierer afhængigt af, om det er til formiddag, eftermiddag eller aften. Kvartfinalerne kostede mellem £40-50 per session, semifinalerne kostede £60 (uanset session) og finalen kostede £80-90 per session. Der udbydes som udgangspunkt ikke heldagsbilletter. Vil man se hele den sidste finaledag, skal man altså af med omkring £170 – men det bliver så heller ikke større inden for snooker!

Det er derudover muligt at købe VIP-billetter, som bl.a. omfatter en 3-retters menu, goodie-bag, møde med en Snooker Legende og rigtig gode pladser. Disse billetter koster £250 per session ved semifinalerne og £275-300 til finalen. Endelig er der nogle premium-billetter, som koster 25%-50% mere end de almindelige til alle sessioner – disse giver adgang til ekstra gode pladser og en goodie-bag, men altså ikke  til mad, møde med legende, osv.

Hvis du vil have en chance for at få finalebilletter bør du sidde klar på slaget 10:00 (dansk tid), mandag den 7. maj 2018, da billetterne forsvinder LYN-hurtigt. Billetterne sælges fra cruciblesnooker.com – held og lykke med at få fat i dem.

Hvor kan jeg bo i nærheden af VM i Snooker 2019?

Der ligger en del hoteller i Sheffield relativt tæt på Crucible-teatret, som i sig selv ligger ret centralt. Blandt andet kan anbefales de 4-stjernede Novotel og Mercure, som også bruges af World Snooker. Stuart Bingham roste i 2015 Mercure for deres service under turneringen. Rejser man på stramt budget er budget-kæden Premier Inn som regel altid et godt valg, og den overgår efter webmasterens mening konkurrerende budget-kæder som Travelodge og ibis. Andre Sheffield hoteller kan findes her.

Hvordan kommer jeg til Sheffield?

Easyjet og SAS har daglige flyvninger fra København til Manchester – flyvetiden er ca. 2 timer og prisen (med EasyJet) under 1000 kr retur, hvis man bestiller i rimelig tid. Fra Manchester Lufthavn kan man tage toget TransPennine Express en gang i timen direkte til Sheffield – det tager ca. en time og et kvarter, og koster omkring 200 kroner per vej. Togbilletter kan forudbestilles, betales og printes via www.tpexpress.co.uk.