Wales har budt på store snookernavne som Terry Griffiths og Ray Reardon og i nyere tid Ryan Day, Matthew Stevens og den levende legende Mark Williams. Den største turnering på Walisisk jord er Welsh Open, som bliver spillet i den historiske by Newport godt 20 km fra Cardiff. Regerende mester er Stephen Maguire som i 2013 slog Stuart Bingham med 9-8 i en meget tæt finale!

Hvor spilles turneringen?

Turneringen spilles i det store underholdsningscenter Newport Centre i midten af Newport og en lille kilometer på gåben langs floden Usk fra byens togstation.

[google-map-v3 shortcodeid=”TO_BE_GENERATED” width=”350″ height=”350″ zoom=”14″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”51.58551,-2.991275{}1-default.png{}Newport Centre – Welsh Open 2014″ bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

 

Hvornår spilles turneringen?

Turneringen spilles fra 19. februar til 2. marts  2014, og den har 128 deltagere. Den endelige spilleplan er endnu ikke frigivet.

Hvor køber jeg billetter og hvad koster de?

Billetterne kan købes fra den officielle forhandler her https://nccsec.newport.gov.uk/tickets/en-GB/shows/welsh%20open%202014/events

Priserne starter helt nede fra 5 pund (ca. 45 kr) for billigste billet til en session i 1. runde til 20-25 pund for en session på finaledagen eller 35 pund for en heldagsbillet. Der er per 23. december billetter tilbage til alle sessioner.

Billetter bestilt fra Danmark afhentes ved ankomsten til centeret hvor de ligger klar til jer.

Hvor kan jeg bo i nærheden af turneringen?

Det er begrænset, hvad der ligger af hoteller i midten af Newport. De fleste og bedste ligger øst for selve byen ved det berømte Celtic Manor Resort, som i 2010 var vært for golfens prestigefyldte Ryder Cup turnering. Hvis den slags ikke lige er sagen, kan et bedre bud derfor være, at finde et hotel i den noget større Cardiff, som ligger kun ca. et kvarter fra Newport med tog – billetterne koster ca 50 kroner per vej og kører hver 5-10 minutter i dagtimerne. Cardiff er i sig selv et besøg værd, og byen havde i 2010 mere end 18 millioner besøgende på et år.

Hvordan kommer jeg til Newport?

Easyjet har tre ugentlige flyvninger tur/retur mellem København og Bristol, som er tætteste lufthavn på Newport. Flyvetiden er ca. to timer og billeterne kan fås helt ned til ca. 600 kr retur, hvis man bestiller i god tid. Der går busser direkte fra Bristol lufthavn til Newport, med en køretid på ca. en time og tyve minutter. Busserne fortsætter videre til Cardiff, hvis man hellere vil bo der.