World Grand Prix blev spillet for første gang i 2015 i den klassiske walisiske ferieby Llandudno. Arrangementet blev en stor succes, og i marts 2016 spilles der derfor igen verdensklassesnooker i de charmerende rammer i det nordlige Wales. Turneringen har med sine 32 deltagere et særligt format, og der er garanti for at møde verdens allerbedste spillere i Llandudno i 2016. Regerende mester er Judd Trump, som slog Ronnie O’Sullivan i 2015-finalen.

Hvor spilles turneringen?

Fotografi af Den Victorianske mole i Llandudno (Foto af Hefin Owen)

Den Victorianske mole i Llandudno

World Grand Prix 2016 spilles i Llandudno, en af de mest populære feriebyer i Wales og den største badeby i regionen. Byen er særlig kendt for sin charmerende strandpromenade, med dens mange fine gamle badehoteller fra begyndelsen af 1900-tallet. Byen ligger også tæt på et af Storbritanniens højeste bjerge (faktisk det højeste udenfor det skotske højland), Mount Snowdon, og Snowdonia nationalparken. Også den gamle skifermineby Blaenau Ffestiniog ligger tæt på.

Selve spillestedet er Venue Cymru (Cymru er det walisiske ord for Wales), et nybygget konferencecenter og teater midt på strandpromenaden med udsigt over vandet .

Hvornår spilles turneringen?

Turneringen spilles fra 8. til 13. marts 2016, og den har 32 deltagere. Til og med kvartfinalerne spilles bedst af 7 frames, i semifinalerne om lørdagen spilles bedst af 11 frames, og finalen er bedst af 19 frames. I første og anden runde spilles på to borde samtidigt, mens det fra kvartfinalen er et en-bords setup.

Hvor køber jeg billetter og hvad koster de?

Billetterne kan købes online hos See Tickets.

Priserne per session går fra £10 i 1. runde til £30 i finalen, eller fra £20 til £45 for dagsbilletter. Kun til semifinale og finale er der faste (nummererede) pladser – i de øvrige runder er der i et vist omfang “free seating”.

Hvor kan jeg bo i nærheden af turneringen?

Strandpromenaden i Llandudno er fyldt med hoteller, fra små Bed and Breakfasts til store historiske hoteller. Et af de nærmeste på Venue Cymru er det fire-stjernede Llandudno Bay Hotel, mens et stort og populært hotel i den anden ende af promenaden er det ligeledes fire-stjernede St. George’s. Rejser man på budget, kan det 2-stjernede Alexandra Hotel, ca. 100 meter fra stranden og lidt længere (ikke langt!) fra Venue Cymru anbefales. Flere hoteller i Llandudno kan findes på booking.com.

Hvordan kommer jeg til Llandudno?

Easyjet og SAS har daglige flyvninger fra København til Manchester – flyvetiden er ca. 2 timer og prisen (med EasyJet) under 1000 kr retur, hvis man bestiller i rimelig tid. Man kan være heldig at få samme lave pris med SAS i særlige kampagneperioder. Fra Manchester Lufthavn er der ca. 2½ time i tog til Llandudno, med skift på stationerne Manchester Picadilly eller Manchester Oxford Road. Der går et dagligt direkte tog (uden skift) fra lufthavnen til/fra Llandudno, men det passer ikke altid så godt med flyene fra Danmark og man sparer kun ca. 20 minutter i forhold til de mest effektive tog med skift i Manchester. Togbilletter kan købes i forvejen på TheTrainLine og fås fra £16 for en enkeltbillet. Man kan også tage en direkte bus med National Express, som kører en gang om dagen (pt. kl. 15:30 lokal tid fra lufthavnen) og koster £18 – mulighed for rabat, hvis man køber returbillet.