World Open er en turnering med rødder tilbage til 1982, hvor den blev spillet første gang i Birmingham. Siden har den bl.a.været forbi Reading, Preston, Glasgow og Aberdeen  før den i 2012 røg til Haikou på øen Hainan i det sydlige Kina. Mark Allen er regerende mester efter en klar finalesejr over Matthew Stevens i 2013. Hånden på hjertet skal man være mere end almindelig Snooker-interesseret for at se denne turnering live, da transporttiden alene er op mod 24. timer hver vej. 

Hvor spilles turneringen?

Turneringen spilles i det store Hainan International Exhibition Center, lidt udenfor byen Haikou på øen Hainan ud for det sydligste Kina. Selve øen Hainan er med sit varme klima og mange flotte strande ved at udvikle sig til lidt af en turistdestination, dog hidtil mest for velhavende kinesere og russere. Øen er ligeledes en såkaldt “Special Economic Zone” hvilket betyder at reglerne for investering og handel er mere lempelige end i resten af Kina.

[google-map-v3 shortcodeid=”TO_BE_GENERATED” width=”350″ height=”350″ zoom=”14″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”20.059842,110.189213{}1-default.png{}Hainan International Exhibition Center – World Open 2014″ bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

 

Hvornår spilles turneringen?

Turneringen spilles fra 10. til 16. marts, 2014, og den har 64 deltagere. Den endelige spilleplan er endnu ikke frigivet. Første runde spilles 10-11. marts, anden og tredje runde i de to dage efter, alle kvartfinaler fredag den 14., semier den 15. og finalen søndag den 16. marts.

Hvor kan jeg bo i nærheden af turneringen?

Der ligger flere kæmpe resort-hoteller nær spillestedet. Et af dem, Shangri-La Hotel, ligger nærmest lige ved siden af, mens Haikou Sheraton ligger lidt tættere på byen, ca en kilometer fra Hainan Exhibition Center langs hovedvejen.

Hvordan kommer jeg til Haikou?

For at komme fra Danmark til Haikou i Kina skal du forberede dig på mindst 18 timers transporttid hver vej og formentlig to flyskift. Som priseksempel kan man den 11. marts flyve fra København via Amsterdam til Guangzhou og derfra det sidste stykke til Haikou. Returen går for eksempel via Moskva. Samlet kan man være heldig at få billeterne tur-retur for ca. 5500. Air France har nogle lidt dyrere alternativer via Amsterdam eller Paris for ca. 7500 tur/retur. Prøv evt. at søge på momondo.dk.

Bemærk, at der kræves visum for at rejse til Kina, hvilket der skal søges om hos “Chinese Visa Application Service Center” i København. Centeret ligger forholdsvis centralt på Lyngbyvej 28 nær Vibenhus Runddel på Østerbro i København. Nærmere oplysninger – desværre kun på engelsk og kinesisk – kan findes her: https://www.visaforchina.org/CPH_EN/. Hvor det tidligere har været vanskeligt at få indrejsevisum til Kina, skulle det i dag være noget mere simpelt. Dog stilles der som regel krav om, at man i forvejen har lavet en foreløbig rejseplan og har booket hotel mv, hvilket skal bruges som dokumentation ved visum-ansøgningen. Kina er under alle omstændigheder meget mere åbent end for fx tyve år siden, og de modtager i dag turister og forretningsrejsende i stort antal.