VM for Seniorer er en lille 2 dages turnering med deltagelse af nogle af de største navne i snooker – som har rundet de 40 år. Blandt de 16 deltagere i finaleturneringen er bl.a.  VM-finalisterne fra 1985 Steve Davis og Dennis Taylor, canadiske Cliff Thorburn (verdensmester i 1980), allestedsnærværende Jimmy White og de lidt yngre og stadig aktive på hovedturen Dominic Dale, Ken Doherty, Mark Williams og Peter Ebdon.

Hvor spilles turneringen?

Turneringen spilles i badebyen Blackpool nord for Manchester og tæt på Preston.  Selve spillestedet er det ikoniske Blackpool Tower, en Eiffeltårns-inspireret struktur, som åbnede i 1894 og som siden har været byens vartegn.

Hvornår spilles turneringen?

World Seniors Championship 2015 spilles den 2-3. marts 2015, og har 16 deltagere. De første fire kampe i 1. runde spilles den 2. marts fra kl. 13 (lokal tid) og de sidste fire spilles fra kl. 19. Kvartfinaler spilles 3. marts kl. 13 med semifinaler og finale om aftenen. Formattet er lidt specielt med max 30 sekunders tid til hvert stød og bedst af 3 frames i hver kamp.

Turneringen efterfølges direkte af den ligeledes specielle Snooker Shoot-out, som spilles 4-6. marts med deltagelse af 64 af verdens allerbedste.

Hvor køber jeg billetter og hvad koster de?

Billetterne kan købes fra den officielle forhandler her http://worldsnooker.seetickets.com/tour/world-seniors-championship-2015/ 

Dagsbilletter koster £15 til 1. dagen og £25 til finaledagen. Der har også været mulighed for at købe VIP-billetter, men de er pt. udsolgt.

Hvor kan jeg bo i nærheden af turneringen?

Blackpool er en meget populær og historisk badeby, og har derfor virkelig mange hoteller at vælge imellem, hvoraf  størstedelen ligger indenfor et par hundrede meter af strandpromenaden og Blackpool tower. Er af de nærmeste, som ligger helt ud til promenaden og en af byens tre moler (piers) er ibis Styles. Andre hoteller og Bed and Breakfasts kan ses her.

Hvordan kommer jeg til Blackpool?

Der kører direkte tog flere gange om dagen fra Manchester lufthavn til Blackpool med en køretid på ca. 1½ time og en pris på ca. £10 (ved forudbestilling af en såkaldt Airport Advance billet hos TransPennine Express). SAS og Easyjet har begge mange (og som regel forholdsvis billige) ugentlige afgange fra København til Manchester, mens British Airways flyver direkte fra Billund.