The Masters er en af Snooker-verdenens mest prestigefyldte turneringer og en af de såkaldte Triple Crown-turneringer. Det er den eneste af Triple Crown-turneringerne, som ikke giver point til verdensranglisten – til gengæld består turneringen af verdens 16 absolut bedste spillere, plus to wildcard-spillere. Man er således garanteret snooker i verdensklasse allerede fra første runde. Og London ligger ikke langt væk. Forsvarende mester er raketten Ronnie O’Sullivan, som med sin sejr over 2013-mesteren Mark Selby vandt sin femte Masters-titel.

Denne turnering er afsluttet.
Læs om 2018-udgaven af The Masters ved at klikke her

Hvor spilles turneringen?

Turneringen spilles i det historiske Alexandra Palace fra 1873. “Ally Pally”, som det hedder i folkemunde, ligger i grønne omgivelser i det nordlige London imellem Wood Green og Muswell Hill. Nærmeste undergrundsstation, Wood Green, ligger ca. 20 minutters gang derfra og herfra kan man med Piccadilly-linien komme direkte til centrum af London (fx Covent Garden og Piccadilly Circus) på ca. 20 minutter. Lidt tættere på ligger togstationen Alexandra Palace med forbindelser til den store Kings Cross station, ligeledes i centrum af byen. Det er ganske nemt at finde fra stationen til Alexandra Palace – der går en vej direkte gennem parken.

Hvornår spilles turneringen?

Turneringen spilles fra 11. januar til 18. januar 2015. Førsterunde kampene spilles en ad gangen fra 11. til 14. januar, med en kamp kl. 13 lokal tid og en kamp kl. 19 lokal tid. Den 15-16. januar spilles så de fire kvartfinaler efter samme princip. Den 17. januar spilles de to semifinaler og den 18. januar finalen.  Til og med semifinalerne spilles bedst af 11 frames, og i finalen spilles bedst af 19 frames.

Hvor køber jeg billetter og hvad koster de?

Billetterne kan købes fra den officielle forhandler her: http://worldsnooker.seetickets.com/tour/masters-2015/

Priserne går fra 15 engelske pund (cirka 140 kr) for en eftermiddagssession i første runde og op til 45 engelske pund (ca. 430 kr.) for sidste og afgørende session på finaledagen. Der er per 22. oktober billetter tilbage til alle sessioner.

Hvor kan jeg bo i nærheden af turneringen?

Der findes mindre hoteller – nærmest Bed and Breakfasts – indenfor 1-2km af Alexandra Palace, men det bedste bud er nok at finde et hotel nærmere centrum og tæt på Picadilly-undergrundslinien, som stopper tæt på spillestedet og som kører meget ofte. En mulighed er et af de mange hoteller omkring Russell Square. Russell Square ligger i gåafstand til mange af Londons seværdigheder, men er også godt forbundet med buslinjer og undergrundsstationen Russell Square, hvorfra der er direkte forbindelse til Wood Green ved Alexandra Palace. For et charmerende 4-stjernet hotel kan man fx vælge Russell Hotel, men der ligger ret mange – også billigere, hoteller ved Russell Square. Priserne går fra 700-800 kr per nat for et enkeltværelse eller lidt over 1000 kr per nat for et dobbelt-værelse. Bemærk, at i England betaler man typisk per værelse og ikke efter hvor mange der bor på værelset. Du kan booke dit London-hotel på booking.com.

Hvordan kommer jeg til London?

Der er dagligt mange flyafgange fra Københavns Lufthavn (Kastrup) til alle Londons tre større lufthavne Heathrow, Gatwick og Stanstead. Regn med cirka én til halvanden times transport fra lufthavnen til selve London, afhængigt af hvor præcist du skal hen. Der kræves ikke visum eller lignende for indrejse i England, men du skal igennem paskontrol, da England ikke er en del af Schengen-aftalen.

Af flyselskaber med regelmæssige afgange til London kan særligt nævnes SAS, Norwegian og Easyjet.

Fra Heathrow går undergrundslinien Piccadilly direkte til centrum (ca. 1 time), og kører i øvrigt videre til Wood Green nær Alexandra Palace. Man kan også tage et hurtigtog på 15 minutter til Paddington-stationen, men det er noget dyrere.

Fra Stanstead kører Stanstead Express hvert kvarter til Liverpool Street-stationen i den østlige del af Londons centrum (47 minutter). Der kører også diverse busser.

Fra Gatwick kører der toge til London-stationerne Victoria og St. Pancras (ca. 30-45 minutter) foruden busser som tager cirka det dobbelte.

Alle de nævnte togstationer i London har gode undergrundsforbindelser for videre transport.