Denne turnering er afsluttet. Klik for at læse om Paul Hunter Classic 2016.

European Tour-turneringen Paul Hunter Classic er opkaldt efter stortalentet Paul Hunter, som vandt den første udgave af turneringen (dengang Grand Prix Fürth) i 2004, men døde kun 2 år efter i en alder af 27. Turneringen har siden 2010 været en del af den officielle tour, og er de seneste år blevet vundet af Mark Allen (regerende), Ronnie O’Sullivan, Mark Selby (to gange) og Judd Trump!

Turneringen spilles i kongreshallen Stadthalle i den charmerende by Fürth, lidt uden for Nürnberg i det nordlige Bayern. Byen kom igennem 2. verdenskrig relativt uskadt, og har mange historiske ejendomme, bindingsværkshuse og kønne partier langs floderne Rednitz og Pegnitz som løber sammen i den nordelige del af byen.

Selve Stadthalle ligger centralt i Fürth og er kun ca. 20 minutters kørsel fra centrum af Nürnberg med den lokale U-bahn.

Hvornår spilles turneringen?

Turneringen spilles fra 28. august til 30. august 2015, med kvalifikationsrunder i dagene umiddelbart inden. Der er 128 spillere med i 1. runde, og der spilles bedst af 7 frames hele vejen igennem.

Hvor køber jeg billetter og hvad koster de?

Billetterne kan købes allerede nu hos Eventim. Billet til de første runder om fredagen koster €21 for hele dagen, mens heldagsbilletter til lørdag og søndag koster €44. Der er frit pladsvalg under hele turneringen, dvs. ingen faste pladser.

Hvor kan jeg bo i nærheden af turneringen?

Tættest på Stadthalle i selve Fürth ligger bl.a. det 3½-stjernede Hotel am Forum. Alternativt kan for eksempel vælges det lidt bedre NH Fürth ti minutters gåtur fra spillestedet, lige ved byparken og tæt på byens centrale station. Fürth er, som mange tyske byer, generelt en rimelig billig hotelby – øvrige hoteller kan findes på booking.com.

Hvordan kommer jeg til Fürth?

Nærmeste lufthavn er Nürnberg, som der imidlertid ikke er nogle direkte fly til fra danske lufthavne. Turen kan dog alligevel klares rimelig nemt med en mellemlanding i Frankfurt, og derefter en lille 40 minutters tur med regionalfly. I alt kan turen klares på ca. 3 timer regnet fra afgangstidspunktet i Kastrup eller Billund. Hele turen kan bookes samlet hos SAS, hvor den er set ned til ca. 2300 kr tur/retur.

Det er ganske nemt at komme fra lufthavnen til Fürth. Tag U-bahn linje U2 til Nürnberg Hauptbahnhof (ca. 12 minutter), og skift til U-bahn linje U1, som kører til Fürth på ca. tyve minutter.