Årets næstmest prestigefyldte snooker-begivenhed er UK Championship, som spilles i Barbican-centeret i den gamle vikingeby York. Turneringen i 2013 huskes bl.a. for ranking-historiens 147 break nummer 100, som Mark Selby lavede i semifinalen mod Ricky Walden – og selvfølgelig for finalen mellem verdens nummer 1 (Robertson) og 2 (Selby), som endte med en 10-7 sejr til The Thunder from Down Under.

Denne turnering er overstået.
Klik her for at læse om UK Championship 2017

Hvor spilles turneringen?

Turneringen spilles i Barbican-centeret lige uden for Yorks gamle bymur og i gåafstand fra den gamle bykerne. York er generelt kendt som en meget stemningsfuld, gammel by, som i decembermåned i øvrigt har et af landets bedste julemarkeder med boder, lokalt håndværk, chokoladespecialiteter, spøgelsesture og et væld af andre arrangementer for hele familien.

[google-map-v3 shortcodeid=”TO_BE_GENERATED” width=”350″ height=”350″ zoom=”14″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”53.9541586,-1.0717235{}1-default.png{}York Barbican – UK Championship 2014″ bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

 

Hvornår spilles turneringen?

Turneringen spilles fra 25. november til 7. december  2014, og den har 128 deltagere. I første (25-27. november) og anden (29-30. november) runde spilles på otte samtidige borde, i tredje (1-2. december) og fjerde (3-4. december) runde på fire borde, i kvartfinalerne (5. december) på to borde, og i semifinaler og finaler kun på et. Til og med semifinalerne (6. december) spilles bedst af 11 frames og i finalen (7. december) bedst af 19.

Hvor køber jeg billetter og hvad koster de?

Billetter kan købes online hos World Snooker.

Billetterne koster fra £8 for en standardbillet til en session i 1. runde og op til £36 for den afsluttende finalesession. Dagsbilletter koster fra £12 til £58. Der er pr. 26. maj 2014 billetter tilbage til alle sessioner, bortset fra den afsluttende finalesession den 7. december om aftenen.

Hvor kan jeg bo i nærheden af turneringen?

Der ligger mange hoteller i York, som er en af Englands mest populære turistbyer af den lidt mere eksklusive slags.  Tættest på Barbican ligger det 4-stjernede Novotel York, som en del af spillerne normalt bruger som deres base. I 2013 mødte vi bl.a. Mark Selby og Stuart Bingham til morgenmaden og i baren om aftenen. Ligeledes tæt på, og lige ved siden af bymuren, ligger det gode 3-stjernede No. 71. Ingen af dem er specielt billige, da York altid er meget velbesøgt i december pga julemarkederne.  Andre York hoteller kan findes her.

Hvordan kommer jeg til Sheffield?

Easyjet og  SAS har daglige flyvninger fra København til Manchester – flyvetiden er ca. 2 timer og prisen (med EasyJet) under 1000 kr retur, hvis man bestiller i rimelig tid. Fra Manchester Lufthavn kan man tage toget TransPennine Express direkte til York – det tager mellem halvanden og to timer. Billetter kan fås ned til ca. 100 kroner per vej ved forudbestilling i god tid – ellers koster det ca. 300 kroner. Togbilletter kan forudbestilles, betales og printes via www.tpexpress.co.uk.

SAS åbnede i foråret 2014 en rute direkte fra København til Leeds, som ligger noget nærmere York, og kan være en alternativ mulighed. Der går dog ikke tog eller bus direkte fra lufthavnen til York – der skal i stedet skiftes i selve Leeds, og det er derfor ikke nødvendigvis nogen større tidsbesparelse i forhold til at tage toget direkte fra Manchester Airport.