UK Championship 2015 er overstået, og denne artikel er således rent historisk. Klik her for at læse om UK Championship 2017. Du kan også læse om webmasterens tur til UK Championship 2015.

Årets næstmest prestigefyldte snooker-begivenhed er UK Championship, som formentlig spilles i Barbican-centeret i den gamle vikingeby York. York er i sig selv utrolig stemningsfuld, og kendt for sine julemarkeder i december måned, og samtidig får UK Championship det absolut bedste frem i spillerne – så der er noget at glæde sig til. Regerende mester er Ronnie O’Sullivan, som slog Judd Trump i en tæt 10-9 finale i 2014.

Hvor spilles turneringen?

Turneringen spilles i 2015 endnu engang i Barbican-centeret lige uden for Yorks gamle bymur og i gåafstand fra den gamle bykerne. Byen byder i øvrigt på nogle af Englands ældste gader og bygninger, et af landets bedste julemarkeder og katedralen York Minster, som er en af Nordeuropas største. Man kan også støde på chokoladespecialiteter, spøgelsesture og et væld af andre arrangementer for hele familien. Af samme årsag er der en god idé at være i rigtig god tid med booking af hotel, da byen er meget populær i december.

 

Hvornår spilles turneringen?

Turneringen spilles fra 24. november til 6. december. Turneringen har 128 deltagere, som i første og anden runde spiller på otte samtidige borde, fire borde i tredje runde, to borde i fjerde runde og til kvartfinalerne, og i semifinalerne og finalen (naturligvis) kun på et. Til og med semifinalerne spilles bedst af 11 frames og i finalen bedst af 19.

Hvor køber jeg billetter og hvad koster de?

Billetsalget åbner den 27. april 2015, og det er en god idé at være rigtig hurtigt ude, hvis man vil have billetter til finaler og semifinaler.

Heldagsbilletter til den første runde (128 spillere), som i øvrigt ikke vises på TV, koster mellem 10 og 12 pund. Heldagsbilletter til 2-4. runde koster mellem £25 og £27. Kvartfinalebilletter koster £38, billetter til semifinalerne £52 og en heldagsbillet til finalen koster £62. Hvis man kun vil se en enkelt session om dagen, er det også muligt at købe billigere billetter til det. Her er det muligt at få en billet til 1. session i 1. runde helt ned til £3.

Billetterne sælges fra York Barbican box office.

Hvor kan jeg bo i nærheden af turneringen?

Der ligger mange hoteller i York, som er en af Englands mest populære turistbyer af den lidt mere eksklusive slags.  Tættest på Barbican ligger det 4-stjernede Novotel York, som en del af spillerne normalt bruger som deres base, og som i 2014 ligeledes havde 3 træningsbordene til spillerne i et særligt sikret lokale. I 2013 mødte webmasteren på Snookerrejser.dk bl.a. Mark Selby og Stuart Bingham til morgenmaden og i baren om aftenen på netop Novotel. Ligeledes tæt på, og lige ved siden af bymuren, ligger det gode 3-stjernede No. 71. Ingen af dem er specielt billige, da York altid er meget velbesøgt i december pga julemarkederne.  Andre York hoteller kan findes her.

Hvordan kommer jeg til York?

Easyjet og SAS har daglige flyvninger fra København til Manchester – flyvetiden er ca. 2 timer og prisen kan med begge selskaber fås ned til under 1000 kr retur, hvis man bestiller i rimelig tid eller i forbindelse med et tilbud. Fra Manchester Lufthavn kan man tage toget TransPennine Express direkte til York – det tager mellem halvanden og to timer. Billetter kan fås ned til ca. 100 kroner per vej ved forudbestilling i god tid – ellers koster det ca. 300 kroner. Togbilletter kan forudbestilles, betales og printes via www.tpexpress.co.uk.

Fra Billund lufthavn flyver British Airways to gange dagligt til Manchester, men billetterne er halvdyre.