En af årets vigtigste snookerturneringer – og en af de kun tre Triple Crown turneringer – er UK Championship, som endnu engang spilles i Barbican-centeret i den gamle vikingeby York. Selve byen er utrolig hyggelig og kendt for sine julemarkeder og gode natteliv for det lidt mere modne publikum. Samtidig får UK Championship det absolut bedste frem i spillerne – så der er noget at glæde sig til. Regerende mester er Neil Robertson som lavede en 147 og slog overraskelsen Liang Wenbo i finalen i 2015.

Denne turnering er overstået.
Klik her for at læse om UK Championship 2017

Hvor spilles turneringen?

Foto af indgangen til Barbican i York hvor UK Championship i snooker også blev spillet i 2015

UK Championship spilles i 2016 endnu engang i Barbican i York

Turneringen spilles i 2016 endnu engang i Barbican-centeret lige uden for Yorks gamle bymur og 10 minutters gåtur fra bymidten. Byen byder i øvrigt på nogle af Englands ældste gader og bygninger, et af landets bedste julemarkeder og katedralen York Minster, som er en af Nordeuropas største. Man kan også støde på chokoladespecialiteter, spøgelsesture og et væld af andre arrangementer for hele familien. Af samme årsag er der en god idé at være i rigtig god tid med booking af hotel, da byen er meget populær og ikke helt billig i december.

Læs om webmasterens tur til UK Championship i 2015.

Hvornår spilles turneringen?

Turneringen spilles fra 22. november til 4. december. I 2015 havde turneringen 128 deltagere, som i første og anden runde spillede på otte samtidige borde, fire borde i tredje runde, to borde i fjerde runde og til kvartfinalerne, og i semifinalerne og finalen (naturligvis) kun på et. Til og med semifinalerne spilledes bedst af 11 frames og i finalen bedst af 19. Det forventes at formatet er det samme i 2016.

Hvor køber jeg billetter til UK Championship 2016 og hvad koster de?

Billetsalget til UK Championship begynder den 28. april kl. 11:00 (dansk tid). Det er en god idé at være rigtig hurtigt ude, hvis man vil have billetter til finaler og semifinaler.

Heldagsbilletter til den første runde (128 spillere) koster mellem 11 og 13 pund. Heldagsbilletter til 2-4. runde koster mellem £26 og £28. Kvartfinalebilletter koster  ca. £38, billetter til semifinalerne £53 og en heldagsbillet til finalen koster £63. Hvis man kun vil se en enkelt session om dagen, er det også muligt at købe billigere billetter til det. Billetter til og med torsdag den 1. december kan indtil slutningen af juni købes til ca. halv pris.

Billetter kan købes fra 28. april, kl. 11:00 fra York Barbicans billetkontor.

Hvor kan jeg bo i nærheden af UK Championship?

Der ligger mange hoteller i York, som er en af Englands mest populære turistbyer af den lidt mere eksklusive slags.  Tættest på Barbican ligger det 4-stjernede Novotel York, som en del af spillerne, arrangørerne og journalisterne normalt bruger som deres base. Webmaster boede på hoteller i 2013 og mødte dér Mark Selby og Stuart Bingham, og i 2015 Stephen Hendry, John Parrot, Ken Doherty, Martin Gould, Selby m.fl. Man kan være heldig at få en sludder med dem i baren, eller mens man venter på elevatoren. Ligeledes tæt på, og lige ved siden af bymuren, ligger det gode 3-stjernede No. 71. Ingen af dem er specielt billige, da York altid er meget velbesøgt i december pga julemarkederne, men hvis man booker i god tur kan man som regel også få det til en rimelig pris.  Andre York hoteller kan findes her.

Hvordan kommer jeg til York?

Easyjet og SAS har daglige flyvninger fra København til Manchester – flyvetiden er ca. 2 timer og prisen kan med begge selskaber fås ned til under 1000 kr retur, hvis man bestiller i rimelig tid eller i forbindelse med et tilbud. Fra Manchester Lufthavn kan man tage toget TransPennine Express direkte til York – det tager mellem halvanden og to timer. Billetter kan fås ned til ca. 100 kroner per vej ved forudbestilling i god tid – ellers koster det ca. 300 kroner. Togbilletter kan forudbestilles, betales og printes via www.tpexpress.co.uk.

Fra Billund lufthavn flyver British Airways to gange dagligt til Manchester, men billetterne er halvdyre. Fra Jylland kan man også overveje at flyve fra Hamburg, hvor EuroWings har daglige afgange og EasyJet flyver nogle gange om ugen.